Slimme en eigentijdse oplossingen voor dakhellingen

Artikel delen

De Kompakt 2.0.-serie van Ubbink biedt een oplossing voor alle dakhellingen (15°-55°); one type fits all. Door de haakse doorbreking van het dak is de verzamelkap eenvoudig te monteren, dit levert u tijdbesparing op. Alle varianten zijn voorbereid op de nieuwste isolatie-eisen voor het dak (Rc 6.0) uit het Bouwbesluit 2015 (EPC 0,4) en voldoen aan de relevante eisen met betrekking tot waterdichtheid en luchtdichtheid. Ideaal voor renovatie en vervanging, maar ook voor nieuwbouw waarbij hoge eisen worden gesteld aan de luchtdichtheid en isolatiewaarde van de woning.

De serie bestaat uit:

Kompakt Schoorsteen 2.0

Universele verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning met geïntegreerd indekdeel. De breedte is afgestemd op de breedte van een standaard sneldekpan.

Kompakt 2.0 WTW/MV-Riool

Wanneer u geen cv-ketel meer heeft, maar wel ventileert via een C of D ventilatiesysteem, is er een uitvoering zonder rookgasafvoer en luchttoevoer, maar wel met een geïsoleerde leiding
ø 160 mm voor WTW of MV aansluiting. Deze variant heeft ook een aansluiting voor rioolontspanning ø 110 mm.

Kompakt 2.0 MV Box

Met een variabele capaciteit tot 400 m³/h de ideale woonhuisventilator voor perfecte afzuiging in ‘natte ruimtes’, zoals badkamer, toilet en keuken. De geluidsisolatie en de bovendakse motor zorgen voor geluidsarme ventilatie.

Kompakt 2.0 WTW/WP

Voor het energieneutraal maken van woningen worden steeds vaker luchtwarmtepompen toegepast. Het minimaliseren van de luchtweerstand in het toe- en afvoerkanaal is cruciaal voor een goede opbrengst en een diameter van 200 mm inwendig is noodzakelijk. Ubbink brengt deze standaard oplossing in de uitvoering Kompakt 2.0 WTW/WP met enkelwandige HDPE doorvoer rond 200 mm.

Ubbink
www.ubbink.nl