Ecomobiel 2017 toont praktische oplossingen

Artikel delen

Op 10, 11 en 12 oktober 2017 vindt tijdens de vakbeurs Energie de negende editie van Ecomobiel plaats. De vakbeurs biedt ieder jaar praktische oplossingen om economischer en duurzamer om te gaan met mobiliteitsvraagstukken. Denk bijvoorbeeld aan manieren om energie- en brandstofkosten te verlagen, de ideale mobiliteitsmix samen te stellen, slimme organisatie van een wagenpark of betere doorstroming van verkeer door weggebruikers tijdig te informeren.

Tekst: ing. Frank de Groot
Beeld: Ecomobiel

Elektrisch rijden is de afgelopen zeven jaar explosief gestegen. In 2010 waren er nog maar een paar duizend geregistreerde elektrische voertuigen, in 2017 zijn er al 99.000 elektrische personenauto’s en bijna 2.000 elektrische bestelauto’s in Nederland. En die groei zal naar verwachting verder versnellen: 1 op de 3 Nederlanders denkt binnen tien jaar een elektrisch voertuig te bezitten. De nationale laadinfrastructuur heeft de steile groeicurve ruimschoots weten te volgen met inmiddels 20.000 (semi)publieke laadpunten. En elke week komt daar een nieuw snellaadstation bij.
Ook hybride auto’s en voertuigen die op CNG, LPG en waterstof rijden dragen bij aan schoner vervoer. Al deze ontwikkelingen zijn niet alleen goed voor het milieu (minder fijnstof en CO2) maar ook voor de sector. Nederlandse bedrijven hebben laten zien dat ze met hun innovaties tot de wereldtop horen en ons land heeft een internationale voorbeeldfunctie op het gebied van elektrisch rijden. De toekomst belooft nog veel meer. Want dankzij energieopslag in de accu’s van elektrische voertuigen kan elektrisch rijden straks ook bijdragen aan slimme en duurzamere energievoorziening.
Op Ecomobiel treft u alle sectoren op het gebied van elektrisch vervoer aan. Naast uitgebreide informatie over elektrische personenauto’s, besteedt deze vakbeurs aandacht aan: groene sector (De Groene Stad), Light Electric Vehicles (LEV), laadinfrastructuur, smart mobility en stadsdistributie (elektrische vrachtwagens en e-bestelwagens).

Ecomobiel

Locatie: Brabanthallen ’s-Hertogenbosch
Openingstijden:
Dinsdag 10 oktober: 10.00 – 17.00 uur
Woensdag 11 oktober: 10.00 – 17.00 uur
Donderdag 12 oktober: 10.00 – 17.00 uur
Website: www.ecomobiel.nl

Ook het bezoek waard:

Bestelauto Expo 2017

Locatie: Expo Houten, Houten
Openingstijden:
Woensdag 4 oktober: 10.00 – 21.00 uur
Donderdag 5 oktober: 10.00 – 18.00 uur