Grote order voor start-up Factory Zero

Artikel delen

Factory Zero, een nieuw bedrijf dat zich volledig heeft gespecialiseerd in het leveren van industrieel vervaardigde bouwelementen voor Nul-Op-De-Meter woningen, heeft haar eerste grote order binnen. Dura Vermeer heeft gekozen voor het toepassen van de iCEM, de Energie- en Klimaatmodule die door Factory Zero is ontwikkeld en recent in productie is genomen.
 

Het gaat in eerste instantie om ruim 100 energiemodules voor één van de Nul-Op-De-Meter renovatieprojecten die in toenemende mate de orderportefeuille van Dura Vermeer vullen. Factory Zero is de eerste start-up die zich volledig richt op de ontwikkeling van Nul-Op-De-Meter concepten in combinatie met vergaande industrialisatie. Zij werkt daarvoor samen met grote industriële partijen als Mitsubishi, BASF en ABB.
Naast de energiemodule die nu ontwikkeld is werkt het bedrijf met deze partners ook aan een complete dak- en gevelmodule waardoor binnenkort een complete woning-make-over geleverd kan worden. Op deze manier wil Factory Zero Nul op de Meter concepten eenvoudig, betaalbaar en voor iedereen bereikbaar maken. De ontwikkelde bouwelementen maken het voor bouwbedrijven eenvoudig de stap te maken naar Nul-Op-De-Meter voor zowel renovaties als nieuwbouwwoningen. Veel van de complexiteit wordt geïntegreerd geleverd in een geprefabriceerd bouwelement dat eenvoudig kan worden gecombineerd met de huidige bouwmethodes. Hierdoor wordt het bouwproces eenvoudiger en hoeft er minder in huis ontwikkeld te worden.
De lat ligt hoog. Om dit soort make-over voor de particulier aantrekkelijk te maken dienen prijzen nog zeker 40% te dalen. Daarvoor is het nodig dat op een eenvoudige manier complexe producten, met een zo’n groot mogelijke modificatiefactor, in grote aantallen kunnen worden geproduceerd. Keuzevrijheid voor de klant staat daarbij centraal.

iCEM

Met haar eerste product, de iCEM (intergrated climate and energy module), beloofd Factory Zero een gezond en comfortabel binnenklimaat te garanderen die volledig voldoet aan de voorwaarden van de wet Energie Prestatie Vergoeding. De iCEM is geschikt voor de Europese markt en combineert zowel installatietechniek, zon PV met de noodzakelijke monitoring.  Daarmee wordt voor de bouwers een hoop gedoe rondom garanties en monitoring uit handen genomen. De iCEM is door de slimme engineering en de gecombineerde investering van Factory Zero en haar partners ook nog eens het goedkoopste product op de markt. De eerste serie van vier modules wordt begin juli geleverd aan bouwbedrijf de Vree en Sliepen uit Tiel.