Klassiekers in moderne variant

Artikel delen

Handzaag, koevoet, utilitymes, dagelijkse gereedschappen die behoorlijk uitontwikkeld lijken. Toch heeft Hultafors in samenspraak met internationale fabrikanten én gebruikers slimme modificaties ontwikkeld, zodat gereedschappen nog iets praktischer, beter, sneller of veiliger werken. Enkele voorbeelden van ‘klassiekers in een moderne variant’.
 

De koevoet als praktische doch star breekijzer. Nu is er de in negen posities verstelbare versie voor de beste werkhouding. Plezierig in gebruik dankzij de met rubber beklede handgreep. De gelede klauw zorgt voor breed contact met de afzetoppervlakken en voorkomt zo schade. Bovendien is de klauw geoptimaliseerd voor het uittrekken van nagels.

De handzaag HBX heeft de unieke zaagtanden met 3-fasen snede zorgt voor een goede 'bite' met nette en rechte zaagsneden zonder versplintering. Het stalen blad van 1 mm dikte is voorzien van een unieke eco-vriendelijke waxcoating die minder wrijving geeft en vibraties naar de zijkant vermindert. De smalle zaagpunt maakt krappe plekken bereikbaar. Het zaagblad wordt beveiligd met een unieke beschermer die snel op- en afklikt.

Een nieuwe reeks utilitymessen en reservemessen biedt professionals extra stabiliteit en comfort, inclusief een ergonomisch greep. Afhankelijk van de persoonlijke voorkeur voor een zwaar gevoel of lichtgewicht flexibiliteit, is er een zinken of aluminium omhuizing. Er is keuze uit zes  gespecialiseerde messen geschikt voor uiteenlopende vakgebieden/levensduur.

Nieuw zijn twee outdoor messen – waarvan eentje de Red Dot Design Award 2017 voor beste productontwerp won – voorzien van een 3 mm dik lemmet van Japans staal, scandi geslepen en eenvoudig scherp te houden. Het lemmet heeft een EPD-beschermcoating tegen roest. Elk mes heeft een tang van 82 mm die dit mes ook zeer geschikt maakt voor batoning.

Hultafors
www.hultafors.nl