Nieuw vakevenement: Bestelauto Expo 2017

Artikel delen

De bestelauto krijgt een eigen event in Nederland. Op woensdag 4 en donderdag 5 oktober 2017 vindt in Expo Houten de eerste editie van Bestelauto Expo plaats. Dit evenement is een combinatie van een ochtendcongres en een vakbeurs. Hierbij kunnen bezoekers op één dag kennismaken met alle aspecten van bedrijfswagens. Van aanschaf van de wagen zelf, tot inruil, inrichting en inbouw, belettering, lease en financiering, onderhoud, telematica en fleet-managementsystemen.

De markt voor lichte bedrijfswagens is de voorbije jaren uit het dal gekropen. Bedrijfswagens tot 3.500 kilo GVW werden voorheen relatief weinig verkocht, met 2013 als dieptepunt. Toen werden er slechts met 50.537 exemplaren verkocht. ‘Met het aantrekken van de economie zit nu de verkoop sterk in de lift. In 2016 zijn er meer dan 70.000 stuks verkocht’, zegt beursorganisator Patrick van Tilburg, directeur van EXPOMotion, die zich baseert op cijfers van VWE Automotive. ‘Met name zzp-ers en fleetowners kopen momenteel meer nieuwe bestelauto’s. Met hun vraag ontstaat een behoefte aan informatie, kennis en vergelijkingsmateriaal. Om daaraan tegemoet te komen, organiseren we Bestelauto Expo 2017.’

Op het evenement kunnen ondernemers zich laten informeren over alle aspecten van hun bedrijfswagen. Er zijn onder meer toeleveranciers en dienstverleners aanwezig op het gebied van belettering, bedrijfswageninrichting, accessoires, schadeherstel (ROB), lease en assurantiën. Daarnaast wordt ook informatie gegeven over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van telematica, fleet-managementsystemen, brandstof en energietransities.
 

Foto: Bott Nederland BV.

 

Bijblijven

Henk-Jan Kienhuis, directeur van Transscope Voertuigsystemen, ziet ook dat de verkoop van bestelwagens in de lift zit: ‘Wij zien echter bij de ‘gevestigde orde’ in het bedrijfsleven nog wel wat terughoudendheid. Met een evenement als Bestelauto Expo 2017 geven wij als leverancier samen met collega’s een inkijk in de veelzijdige mogelijkheden in het segment tot 3.500 kg. Dit inzicht is nu van groot belang om bij te blijven.’
Om die reden denkt directeur Frans van Diepeningen van bedrijfswagenrichter Bott Nederland dat Bestelauto Expo een belangrijke rol heeft naast de al bestaande beurzen: ‘Wij gaan naar de Bestelauto Expo 2017 en naar de MobiliteitsRAI. Als RAI-lid ga je natuurlijk naar de ‘eigen beurs’. Echter, ons bedrijf is ook blij met de Bestelauto Expo 2017. Het concept van dit nieuwe evenement is goed. Om in een compacte opzet kennis te maken met allerlei nieuwe ontwikkelingen in bedrijfsautoland, daar is zeker publiek voor. Wij verwachten dat beide beurzen succesvol zijn en elkaar aanvullen.’
Volgens Van Tilburg neemt ook de aandacht voor elektrisch vervoer toe in het segment tot 3.500 kg: ‘Zo is de Streetscooter te zien van DHL Parcel: een elektrisch aangedreven bestelauto voor bezorging van pakketten in woonwijken. Ook voor de bouwsector liggen er mogelijkheden, zoals het vervoer van bouwmaterialen in stedelijk gebied.’
 

 

Verkoopbeurs

Bijzonder is dat de Bestelauto Expo 2017 weer een verkoopbeurs is. Bezoekers kunnen ter plaatse een bestelauto aanschaffen. De verwachting is dat verschillende importeurs en dealerorganisaties met scherpe beursaanbiedingen zullen komen. Om de handel op de beurs te faciliteren, zal een gerenommeerd remarketing-bedrijf op deze beurs alle inruil-taxaties verzorgen op basis van een gegarandeerd bod. Hiermee kunnen alle ondernemers die aan een nieuwe bedrijfswagen toe zijn, direct zaken doen bij alle aanwezige autoverkopers op dit vak evenement.

Congres en workshops

Op de beursvloer worden er verschillende workshops gehouden, waar bezoekers en standhouders worden geïnformeerd over de laatste stand van techniek en wetgeving. Daarnaast is er beide ochtenden een congres van 9:30 tot 12:00 uur. Het programma is op de website te zien. ‘Bezoekers kunnen dus een congres combineren met een bezoek aan de beurs’, besluit Van Tilburg.

Kijk voor meer informatie op www.bestelauto-expo.nl