Prefab casco, 100% luchtdicht

Artikel delen

Door de steeds strengere eisen op het gebied van de energieprestaties van woningen is het van belang om ook bij prefab casco’s te zorgen voor 100% luchtdichte aansluitingen. Luchtdicht bouwen begint bij goed ontworpen details. Voor een luchtdichte detaillering van prefab elementen biedt Plaka Nederland een verrassend eenvoudig en doeltreffend concept de Plaka Airtight.
 

Met de introductie van Plaka Airtight is heel eenvoudig en snel een luchtdichte afdichting van de woningscheidende spouw te realiseren. Het product bestaat uit een gevacumeerde strook minerale wol verpakt in een dampremmende PE-folie. De vacuüm sealing van de Airtight maakt dit product uniek in zijn toepassing. Na montage dient de Airtight ‘lek’ geprikt te worden, zodat de minerale wol gecontroleerd expandeert en zo de woningscheidende spouw tussen de kanaalplaatvloeren volledig opvult.

Ander voordeel van de Plaka Airtight is de meervoudige werking. Naast een luchtdichte afsluiting werkt het product, door de akoestische ontkoppeling van de prefab betonelementen, contactgeluidisolerend.

Afhankelijk van de gekozen breedte is het product geschikt tot een luchtdichtheidsklasse 3 ‘passief bouwen’. Toepasbaar voor variabele spouwbreedten en leverbaar in nagenoeg elke gewenste afmeting en dikte. Het materiaal is bestand tegen alle weersinvloeden en heeft na aanbrengen een hoge mechanische bestendigheid en raakt hierdoor niet beschadigd. De basis van minerale wol valt in de hoogste brandklasse (A1, volgens NEN-EN 13501-1).  De PE-folie is vlamdovend.

De montage is door zijn geringe gewicht en slanke gevacumeerde uitvoering heel eenvoudig en snel te realiseren.

Plaka Nederland
www.plakagroup.nl