Whitepaper huurwoningen luchtdicht renoveren

Artikel delen

Geluidsoverlast, tocht en kou in huurwoningen zijn eenvoudig te verhelpen als je beschikt over de juiste materialen en kennis. Toch is er veel onbekendheid over én zijn er ontevreden huurders. Dat motiveerde Den Braven voor de white paper ‘Luchtdicht renoveren, niet ingrijpend, wel energiezuinig’, speciaal voor woningcorporaties en betrokken bouwpartners.

‘Regelmatig is er in de media aandacht voor huurders die ontevreden zijn over de staat van hun woning. Met name de isolatie laat te wensen over, met geluidsoverlast en kou in de winter tot gevolg. Dat huurwoningen en corporaties over deze problematiek zo in het nieuws komen is te voorkomen’, meent Marco van Haren, Commercieel Technisch Adviseur van Den Braven. ‘Woningen kunnen door kleine aanpassingen eenvoudig verbeterd worden, luchtdicht renoveren is de oplossing. Dat is niet ingrijpend, leidt tot wooncomfort en is bovendien een energiezuinige keuze.’
De white paper ‘Luchtdicht renoveren, niet ingrijpend, wel energiezuinig’ geeft concrete handvatten waarmee een corporatie zijn doelstellingen en ambities ten aanzien van energiezuinige renovatie van huurhuizen kan waarmaken op een duurzame manier. Met praktische oplossingen voor geluidsoverlast en kou in huurwoningen. Deel 1 van de white paper gaat onder meer over de aandachtspunten voor woningverbetering bij corporaties, de theorie van luchtdicht bouwen, geeft een overzicht van luchtdichte renovatieoplossingen en licht het belang van meten van luchtdichtheid toe. Deel 2 bevat het overzicht van producten die Den Braven aanbiedt voor luchtdicht renoveren: compressiebanden, folies, EPDM stroken, elastische polyurethaanschuimen en kitten.

Gratis downloaden

De white paper is gratis te downloaden op www.denbraven-dlb.nl. Daar vindt u ook het Handboek Duurzaam Luchtdicht Bouwen. Dit handige naslagwerk dat in de binnenzak past geeft tips en verwerkingsinstructies, maar u kunt het boekwerk ook gratis donwloaden. Tot slot kunt u hier de Compress Band Calculator bestellen. Dat is een handig schuifsysteem dat helpt de woning luchtdicht te maken met de keuze voor de juiste compress band.