Collectieve rookgasafvoersystemen, geen kunst met kunststof!

Artikel delen

Ubbink biedt oplossingen in kunststof voor het veilig afvoeren van rookgassen en maakt het u als installateur nog makkelijker, met de volledig kunststof dakdoorvoeren voor half CLV en Cascade systemen. Geen dure RVS exemplaren meer, maar kunststof ‘toppers’: minder onderdelen, kleurvast, minder gevoelig voor beschadigingen en goedkoper. Dat maakt het wel heel eenvoudig om te kiezen voor de collectieve rookgasafvoersystemen van Ubbink!

De dubbelwandige doorvoeren zijn gemaakt van hoogwaardig polypropyleen (PP). Dit materiaal is niet alleen veilig, maar ook schoner voor de ketel, waardoor de kans op storingen wordt gereduceerd. Bovendien heeft kunststof een langere levensduur dan aluminium.

Kunststof half CLV en Cascade systemen van Ubbink zijn modulair en flexibel en ter plaatse op maat te maken. U bent dus zelf in staat een collectief rookgasafvoersysteem te installeren! Deze totaaloplossingen zijn voorzien van een gelijkwaardigheidsverklaring.

Half CLV systeem

Bij renovatie van hoogbouwwoningen kiest de opdrachtgever er vaak voor om iedere woning van een eigen HR cv-ketel te voorzien. De bestaande schoorsteen is echter vaak niet geschikt voor condenserende rookgassen en moet daarom gevoerd worden. Ubbink heeft daarvoor dé oplossing: een modulair half CLV systeem, waarbij de lucht individueel per toestel via de gevel wordt aangevoerd.

De voordelen op een rij

  • Verschillende verdiepingshoogten zijn geen probleem
  • Geïntegreerde condensopvang in het etage T-stuk; ‘ieder toestel krijgt z’n eigen condens terug’
  • Geen problemen met uitzetten/krimpen door expansiedeel aan ieder T-stuk
  • Vergrendelde aansluiting van de horizontale aansluitbuis op het collectieve kanaal
  • Volledig kunststof doorvoer
  • Geschikt voor zowel onder- als overdruksystemen
  • Verkrijgbaar in meerdere diameters
  • Licht van gewicht en toch supersterk