Collectieve rookgasafvoersystemen, geen kunst met kunststof!

Artikel delen

Ubbink biedt oplossingen in kunststof voor het veilig afvoeren van rookgassen en maakt het u als installateur nog makkelijker, met de volledig kunststof dakdoorvoeren voor half CLV en Cascade systemen. Geen dure RVS exemplaren meer, maar kunststof ‘toppers’: minder onderdelen, kleurvast, minder gevoelig voor beschadigingen en goedkoper. Dat maakt het wel heel eenvoudig om te kiezen voor de collectieve rookgasafvoersystemen van Ubbink!
 

De dubbelwandige doorvoeren zijn gemaakt van hoogwaardig polypropyleen (PP). Dit materiaal is niet alleen veilig, maar ook schoner voor de ketel, waardoor de kans op storingen wordt gereduceerd. Bovendien heeft kunststof een langere levensduur dan aluminium.

Kunststof half CLV en Cascade systemen van Ubbink zijn modulair en flexibel en ter plaatse op maat te maken. U bent dus zelf in staat een collectief rookgasafvoersysteem te installeren! Deze totaaloplossingen zijn voorzien van een gelijkwaardigheidsverklaring.

Half CLV systeem

Bij renovatie van hoogbouwwoningen kiest de opdrachtgever er vaak voor om iedere woning van een eigen HR cv-ketel te voorzien. De bestaande schoorsteen is echter vaak niet geschikt voor condenserende rookgassen en moet daarom gevoerd worden. Ubbink heeft daarvoor dé oplossing: een modulair half CLV systeem, waarbij de lucht individueel per toestel via de gevel wordt aangevoerd.

De voordelen op een rij

 • Verschillende verdiepingshoogten zijn geen probleem
 • Geïntegreerde condensopvang in het etage T-stuk; ‘ieder toestel krijgt z’n eigen condens terug’
 • Geen problemen met uitzetten/krimpen door expansiedeel aan ieder T-stuk
 • Vergrendelde aansluiting van de horizontale aansluitbuis op het collectieve kanaal
 • Volledig kunststof doorvoer
 • Geschikt voor zowel onder- als overdruksystemen
 • Verkrijgbaar in meerdere diameters
 • Licht van gewicht en toch supersterk

 

Cascade systeem

Het Cascade systeem is een modulair kunststof rookgasafvoersysteem voor verwarmingsketels in cascadeopstelling. Met de standaard componenten zijn verschillende installaties te maken, geschikt voor over- en onderdrukopstellingen. Cascadesystemen moeten altijd worden gekeurd en getest door de ketelfabrikant. Is deze afstemming eenmaal gedaan, dan wordt het rookgasgedeelte van de cascadeopstelling een eenvoudige materie.

De voordelen op een rij

 • Door het transparante materiaal is visuele inspectie mogelijk van de afdichtringen tijdens
 • montage en gedurende de levensduur
 • Unieke terugslagklep voor overdruksituaties (optioneel)
 • Licht van gewicht en toch supersterk
 • Volledig kunststof doorvoer t/m ? 200 mm
 •  Eenvoudig modulair op te bouwen
 • Uitgebreid assortiment accessoires

Ubbink heeft nauw contact met de ketelfabrikanten. Per project wordt bekeken hoeveel toestellen er aangesloten kunnen worden. Soms zijn hiervoor tabellen voorhanden en in andere gevallen kan de fabrikant een berekening maken. Gezamenlijk geven we een verklaring van goede werking af. Ubbink adviseert en begeleidt de projecten van het begin tot en met de oplevering. Uiteraard voldoen de Ubbink systemen aan de strenge eisen van het CE-keurmerk.

Productadvies op maat

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de kunststof rookgasafvoersystemen van Ubbink? Neem contact op met de Ubbink Productadvieslijn op 0313 480 300, stuur een mail naar  productadvieslijn@ubbink.nl of kijk op www.ubbink.nl/rookgasafvoer.