Goede isolatie, beter comfort, beste combinatie

Artikel delen

PXA Nederland bewijst dagelijks in vele nieuwbouw- en renovatieprojecten dat het zelfontwikkelde, goede isolatieproduct Isobooster uitermate geschikt is om energie te besparen en tegelijkertijd het comfort in huis te verbeteren. “En in de combinatie van wandisolatie en plintverwarming is het ook de beste combinatie die bestaat, stelt Arthur Horeman van PXA Nederland.

“Omdat de sluier van warme lucht die uit de plintverwarming langs de wand omhoog gaat, door het reflecterende isolatiemateriaal in de wand wordt teruggekaatst. Die stralingswarmte is behaaglijk voor iedere aanwezige in de ruimte en gezond voor mensen die gauw last hebben van stofdeeltjes in de lucht.”

Isobooster bestaat uit verschillende lagen aluminiumfolie afgewisseld met luchtkussens. Het product is zeer dun, met een dikte van slechts 30 procent van traditionele isolatiematerialen. Toch zorgt het mede door de reflecterende eigenschappen voor een hoge isolatiewaarde: de 24 mm dikke versie heeft een R-waarde van 2,4 m² K/W; de dikste versie (140 mm) heeft een R-waarde van 6,0 m² K/W. In nieuwbouwwoningen kan Isobooster in de spouwmuren worden verwerkt. In bestaande bouw kan het product met behulp van voorzetwanden worden aangebracht.

Horeman: “Isoleer je wanden en plaats je er plintverwarming (elektrisch, water of combinatie) voor, dan bereik je optimaal comfort: een zeer aangename, gelijkmatige warmte in de ruimte. Want de karakteristieke dunne warmtesluier langs de gevel wordt door het isolatiemateriaal de ruimte in gekaatst. In feite creëer je één groot stralingspaneel met zo’n wand. Het is een fenomenaal goede oplossing voor isolatie én wooncomfort.”

PXA Nederland
www.pxanederland.nl
Hal 1, Stand 102