Isoleren van een woning loont

Artikel delen

Energie is een bepalende factor in de totale woonlasten van bewoners. Helaas gaat er via het dak vaak onnodig veel warmte verloren. Het toepassen van dakisolatie door het isoleren van de zolder of plat dak is dus essentieel. Met de PG roofing panelen van Faay is uw schuine dakwand in een oogwenk van binnenuit geïsoleerd. De PG Roofing is een isolatie pakket bestaande uit een PIR plaat in diverse dikten met een aluminium cachering, een dampremmer aan de warme zijde en een 9.5 mm gipsplaat als afwerking.

Dit thermisch isolerend voorzetelement biedt een maximale isolatie van RC 3,70. De Faay isolatieplaten worden tegen het dakbeschot bevestigd en maken de woning een stuk energiezuiniger wat weer resulteert in een lagere energierekening.

Prefab afwerking mogelijk

Ook kunnen de panelen prefab afgewerkt worden met wit vinyl, wat de bewoners aanzienlijk minder belast, aangezien het plafond al is afgewerkt bij oplevering.

Afdichten met PG Seal band

Voor het afdichten van voegen en naden is er PG Seal band. Dit zeer fijne, semi-geslotencellige polyurethaanschuim heeft uitstekende luchtdichtende eigenschappen en voldoet aan de allerhoogste eisen voor luchtdicht- en klimaatneutraal bouwen. Zeer geschikt om luchtlekken bij de aansluitingen van verschillende leveranciers goed af te dichten. Denk hierbij aan dak-gevel of dak-dakraam. Door gebruik te maken van PG Seal band is de gewenste luchtdichtheid eenvoudig en
doeltreffend te behalen. Een goed alternatief dus voor PUR!

De PG Seal band is speciaal ontworpen voor het creëren van duurzame luchtdichte aansluitingen. Met het gebruik van PG Seal band in combinatie met onze PG Roofing panelen bent u verzekerd van een lage Qv10 luchtdoorlatendheid) en de hoogste luchtdichtheidsklasse (klasse 4) volgens de NEN-EN 12207. Daarnaast is het snel en eenvoudig te verwerken.

Faay
www.faay.nl