Liquid rubber uitgebreid getest en gecertificeerd

Artikel delen

Griffon onderwierp haar HBS-200 Liquid rubber onlangs aan een uitgebreide test en presenteerde naderhand uitstekende resultaten. Het product werd getest op het gebied van onder andere (kalk- en chloor-) waterbestendigheid, drukbelasting, treksterkte, veroudering bij verhoogde temperaturen, vorst- en dooibelasting, scheuroverbruggendheid, flexibiliteit en UV-belasting. De resultaten bewijzen dat HBS-200 Liquid Rubber een uitstekende keuze is voor iedere professionele afdichtings- en beschermingsklus is.

Griffon HBS-200 Liquid Rubber was reeds getest conform de Europese normeringen EN 1026, EN 10127 en EN 12114 voor water- en luchtdichtheid. Om aan te kunnen tonen dat HBS-200 Liquid Rubber voor uiteenlopende toepassingen geschikt is, is het nu ook uitgebreid getest aan de hand van de (Europese) normen EN 14891, EN 15814, EN 1504-2, ETAG 022, EN 1297 en LEED. Daarnaast is de universele, milieuvriendelijke, afdichtende en beschermende coating nu voorzien van drie CE-certificaten voor verschillende toepassingen, zoals waterdichting onder tegelwerk en het verduurzamen van betonnen constructies. Het product is ook zeer goed te gebruiken in combinatie met PURschuim zoals de Griffon PU Foam 750ml.

Daarnaast heeft Griffon recentelijk de HBS-200 Tape in het assortiment opgenomen. De tape biedt een directe oplossing voor het afdichten en repareren van scheuren, naden en kieren en is perfect te gebruiken in combinatie met het gelijknamige Liquid Rubber.


Griffon
www.griffon.nl
Hal 4, Stand 443