Veilig werken op het dak met aluminium randbeveiliging

Artikel delen

Met de ontwikkeling van de Roval-RoofGuard heeft Roval Aluminium een nieuw product toegevoegd aan het segment aluminium veiligheidsproducten: de Roval-Safety-systems. De RoofGuard is een aluminium dakrandbeveiliging voor platte daken met een hellingsgraad van maximaal 10 voor zowel nieuwbouw- als renovatie- en herbestemmingsprojecten. De RoofGuard is volledig modulair, licht van gewicht en eenvoudig te monteren.

Met de ontwikkeling van de Roval-RoofGuard heeft Roval Aluminium een nieuw product toegevoegd aan het segment aluminium veiligheidsproducten: de Roval-Safety-systems. De RoofGuard is een aluminium dakrandbeveiliging voor platte daken met een hellingsgraad van maximaal 10 voor zowel nieuwbouw- als renovatie- en herbestemmingsprojecten. De RoofGuard is volledig modulair, licht van gewicht en eenvoudig te monteren.

Nieuwe gebouwen moeten sinds juli 2012 conform het Bouwbesluit zodanig worden ontworpen dat ze veilig te onderhouden zijn. Dat geldt ook voor gebouwen met platte daken, die toegankelijk moeten zijn voor bijvoorbeeld onderhoud. Ook daken van bestaande gebouwen moeten veilig kunnen worden betreden door de juiste veiligheidsvoorzieningen te treffen.

Behalve als dakrandbeveiliging is de RoofGuard ook geschikt om risicovolle zones op het dak af te schermen, die bedoeld zijn voor nutsinstallaties, airco-installaties en lichtkoepels en -straten. De veiligheid van het aluminium dakrandbeveiligingssysteem wordt bevestigd door de certificering conform EN 13374, klasse A.

De aluminium dakrandbeveiliging is opgebouwd uit aluminium staanders, waaraan twee aluminium leuningen door middel van klembeugels boven elkaar worden bevestigd. Deze staanders rusten in een oersterke, door Roval zelf ontwikkelde hoogwaardige aluminium koppelvoet. Vanuit deze koppelvoet lopen aluminium liggers iets boven het dakoppervlak en monden uit in de van gerecycled kunststof vervaardigde contragewichten.

Roval Aluminium levert indien nodig ook aluminium hoekoplossingen en muuraansluitingen. De RoofGuard is stabiel, sterk en dankzij het aluminium duurzaam. En wie het dak ook bij duisternis veilig wil betreden: het product is uit te rusten met Led-verlichting. Via de website van Roval Aluminium is uitgebreide documentatie van de Roval-RoofGuard

Roval
www.roval.eu
Hal 4, Stand 426