Voorkomen is beter dan genezen

Artikel delen

Vrijwel alle minerale bouwstoffen, en dus ook beton, zijn poreus. Invloeden van buitenaf zoals CO2, regen, zouten en vorst- en dooicycli kunnen grote schade aanrichten als beton niet op een juiste manier beschermd wordt.  Bovendien: als betonbescherming niet op de juiste manier wordt uitgevoerd, hebben ook vervuilers zoals olie, mossen en algen vrij spel.
 

Galerijvloeren en balkons worden continue blootgesteld aan verschillende soorten belasting. Daarnaast moeten zij voldoen aan alle gestelde eisen op het gebied van veiligheid, brandbestendigheid, mechanische belasting en evt chemische bestendigheid.

Met de producten van Alsan biedt SOPREMA in iedere situatie een gewenste oplossing. De levensduur van de constructie wordt verlengd, het beton wordt duurzaam geconserveerd en de veiligheid en comfort worden verhoogd door het aanbrengen van een antisliplaag. Zo kunnen galerijvloeren naadloos ingewerkt worden, in de gewenste kleur en volgens ieder gewenst patroon.

De levensduur wordt verlengd en het beton gaat dus langer mee. Is uw galerij uiteindelijk toch aan onderhoud toe, dan is het van belang dat de renovatieperiode zo kort mogelijk duurt. Een groot voordeel van Alsan  is dat dit de systemen zijn opgebouwd uit zeer snel drogende producten. De galerij is na 1,5 uur weer beloopbaar en na 24 uur weer volledig belastbaar.

Om – met name voor ouderen – woningen of appartementen beter toegankelijk te maken levert SOPREMA een zogenaamd opplussysteem. Lager gelegen galerijen of balkons worden dan opgehoogd waardoor ‘de drempel’ verdwijnt.
Bestaande ondervloeren worden voorzien van een drukvaste, lichtgewicht isolatieplaat en drukverdeelplaat waarop een Alsan systeem wordt aangebracht. Bijkomend voordeel is dat door deze toepassing ook een geluiddempend effect wordt verkregen, wat het wooncomfort verbeterd.

SOPREMA
www.soprema.nl