fbpx

Bouw Compleet: een terugblik

Artikel delen

De twintigste editie van Bouw Compleet in combinatie met Schilder, Glas & Afbouw (S.G.A.) Vakdagen zijn op 10, 11 en 12 oktober bezocht door 12.674 professionals. In totaal namen 310 exposanten deel aan beide beurzen. Daarmee was de beursvloer compleet uitverkocht.

In 1997 vond de eerste editie van Bouw Compleet plaats, toen nog als Bouw Relatiedagen. Na twintig jaar en een flinke (bouw)crisis verder, trekt de bouwbranche weer aan. Dat was ook zichtbaar en merkbaar op de beursvloer van zowel Bouw Compleet als S.G.A. Vakdagen. Het exposantenaantal is ten opzichte van voorgaande jaren toegenomen naar 310. Exposanten en bezoekers maakten tijdens de beurs volop gebruik om te netwerken met nieuwe en bestaande klanten. Volgens hen is Bouw Compleet en S.G.A. Vakdagen het meest geschikte moment in Noordoost-Nederland voor relatieonderhoud en kennisdeling.

“Exposanten en bezoekers gaven aan de beurs als positief te hebben ervaren. Daar kunnen wij ons ook volledig in vinden. Er waren kwalitatief goede bezoekers. We kregen veel positieve feedback over het Glasplein. Dat is iets wat we in de toekomst kunnen uitbouwen”, zei Sanne Kanter namens S.G.A. Vakdagen. “Wij kijken terug op een uitverkochte, goed bezochte en sfeervolle beurs. De bezoekers waren enthousiast en van goede kwaliteit, waardoor exposanten zeer tevreden waren”, liet Lambert van Gameren namens Bouw Compleet weten.


Ook het kennisprogramma van beide beurzen werd goed ontvangen. In samenwerking met Bouwend Nederland werden aansprekende thema’s uitgelicht: automatisering, BIM, circulair bouwen, duurzame inzetbaarheid, innovatieve materialen en producten, omgevingsmanagement, technische verduurzaming, aanbestedingswet en wet/regelgeving persoonsgegevens 2018. Aan het woord kwamen onder andere Studio RAP, Stichting Pioneering, Bouwend Nederland, Volandis, BIM4ALL, PRO4ALl en Non-Babylon.

Meer foto’s, achtergronden en ervaringen vanaf de beursvloer zijn hier te vinden in een speciaal digitaal magazine.