Deense lifestyle in de badkamer

Artikel delen

Het principe van de eenvoud speelt in de Scandinavische inrichtingsstijl een essentiële rol. De badkamerserie Luv, ontworpen door de Deense
designer Cecilie Manz, gaat hier elegant op in: het beeld van een met water gevulde schaal vormt de basis voor het design van de serie. De
focus op de essentie komt vanuit de doelstelling de individuele elementen meer op waarde schatten.

De combinatie van comfort biedende technologieën en materialen in het sobere, elegante design zorgt voor een warme en uitnodigende ambiance. Voor het eerst maakt Duravit gebruik van mat glazuur in zachte kleurtinten aan de buitenkant van de DuraCeram-waskommen, in mooi contrast met het hoogglans witte keramiek aan de binnenkant van de kom. Nieuwe zachte kleuren zoals zijdemat, lichtblauw of steengrijs komen ook terug in de consoletafels. Door de wisselwerking met eenvoudige inrichtingsvoorwerpen zoals (bad)handdoeken en badkameraccessoires ontstaat zo een typisch Scandinavische badkamer met de ‘Hygge-factor’.

80% van de Denen associëren het begrip “Hygge” met kaarslicht. Kaarsen of kleine lampen geven individuele lichtaccenten in het vertrek en creëren zo verschillende zones in de badkamer. Ook ’s avonds in het bad mag warm (kaars)licht niet ontbreken. De keuze voor het juiste ligbad speelt een belangrijke rol: het warme, aangename gevoel van de
minerale DuraSolid-ligbaden uit de DuraSquare-collectie in combinatie met de nieuwe Air-Whirl- en geluidssystemen zorgen voor ontspanning tijdens lange winterdagen. Met de nieuwe look, die de strakke randen met organisch vloeiende binnencontouren laat samensmelten, wordt het ligbad bovendien een blikvanger in de badkamer.

www.duravit.nl