Diamant tegelbewerkingsproducten: snel, efficiënt en universeel toepasbaar

Artikel delen

Boren door dure tegels en natuursteen: elke tegelzetter komt dit dagelijks tegen. Snel en efficiënt werken, dat is wat elke tegelzetter verlangt. Het juiste gereedschap is het ideale werkinstrument. Maar wat zijn de juiste keuzes? Voor het boren in tegels en natuursteen zijn er twee mogelijkheden, t.w.: diamantboren met waterkoeling en diamant droogboren. Natboren geeft het hoogste rendement maar is niet altijd gewenst (denk bijvoorbeeld aan zojuist gevoegde tegels). Droogboren gaat snel en efficiënt maar het rendement is iets lager.

Wanneer droogboren de voorkeur heeft, is er nog de keuze uit boren met een (accu)boormachine of boren met een haakse slijper. Boren met een haakse slijper gaat snel en efficiënt, boren met een (accu)boormachine nauwkeurig. Voor droogboren zijn ook sets leverbaar met boorgeleider en stofafzuiging. Droogboren zijn beschikbaar vanaf 6 tot en met 35mm voor gebruik op een (accu)boormachine en 6 tot en met 75mm voor gebruik op een haakse slijper met M14 opname.

Vooral voor de kleine diameters (tot en met 12mm) wordt steeds meer geboord met de diamant droogboren met wax. Overigens zijn deze boren met wax ook nog prima te gebruiken met waterkoeling wanneer de wax op is. De boren met een diameter vanaf 20mm zijn niet meer voorzien van wax. Deze kunnen volledig droog in natuursteen en tegels (ook extra harde) worden gebruikt. Droogboren wordt een stuk comfortabeler met één van de handige boorgeleiders.

Of men nu kiest voor nat- of droogboren met of zonder wax, met waterspoelkop of drukpomp, voor elke toepassing heeft InterDynamics een passende oplossing.

InterDynamics
www.interdynamics.eu