Luchtdicht bouwen: geen luxe, maar noodzaak

Artikel delen

Luchtdicht bouwen lijkt ingewikkeld, maar met de slimme Luchtdicht Manchetten van Ubbink is dat voor doorvoeren een fluitje van een cent. Makkelijk te installeren en achteraf toepasbaar; breek of zaag daarvoor de manchet op de aangegeven breuklijn en snijd het membraam door. Dankzij de bijgeleverde reparatieset is de dichting snel en simpel hersteld. Renovatie of nieuwbouw, u laat woningen heel eenvoudig voldoen aan de eisen van deze tijd!

Waarom luchtdicht bouwen

Er zijn meer goede redenen om luchtdicht te bouwen, maar de belangrijkste is het besparen van energie. Luchtdicht bouwen levert een lagere energierekening op en draagt bij aan een beter energielabel voor de woning. Daarnaast is het van belang dat de beperking van de luchtdoorlatendheid van een woning is vastgelegd in het Bouwbesluit. Helemaal nu de EPC-eis in het Bouwbesluit steeds verder wordt aangescherpt. Via kieren, spleten en naden verdwijnt opgewarmde binnenlucht naar buiten en dringt koude lucht naar binnen: dubbel energieverlies! Ook kunnen luchtlekken tocht en vochtproblemen in de constructie veroorzaken. Met Ubbink is het nooit te laat om deze problemen aan te pakken!

De voordelen op een rij:

  • Luchtdichte afsluiting voor dakdoorvoeren
  • Verbetert Qv-waarde
  • Energiebesparing – draagt bij aan verbetering energielabel woning
  • Verbetert het binnenklimaat
  • Voorkomt vochtschade (houtrot/schimmel)
  • Ook achteraf toe te passen!

Ventileren moet

Ventileren is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Een luchtdichte woning vraagt daarom om een goed ventilatiesysteem. Ook daarvoor bent u bij Ubbink aan het juiste adres!

Productadvies op maat

Met Ubbink staat u er nooit alleen voor. Bel voor telefonische ondersteuning de Ubbink Productadvieslijn 0313 480 300, op werkdagen bereikbaar van 08.00 tot 17.00 uur. U kunt uw vraag ook per e-mail stellen via productadvieslijn@ubbink.nl. Ubbink denkt graag met u mee.

Ubbink
www.ubbink.nl/luchtdichtbouwen