Permanente veiligheid op het dak

Artikel delen

Keer op keer blijkt dat werken op daken een gevaarlijke activiteit is. En wist u dat er jaarlijks talrijke ongevallen gebeuren doordat werknemers tijdens (onderhouds)werkzaamheden van het dak vallen? Als leverancier van oplossingen voor de complete bouwschil bundelt SOPREMA nu haar interne krachten met Vlutters Tools & Safety. Beide partijen werkten samen aan de ontwikkeling en introductie van SOPRASAFE; permanente veiligheid op het dak.

Er wordt nog steeds onvoldoende aandacht besteed aan het voorkomen van tragische ongevallen door vallen van hoogte. Dat is vreemd, want er zijn genoeg beveiligingsmiddelen verkrijgbaar: van persoonlijke valbeschermingsmiddelen tot tijdelijke- en permanente valbeveiliging. Als veiligheidsexpert van SOPREMA biedt Vlutters Tools & Safety al jarenlang een ruim assortiment veiligheidsproducten om het dak permanent of tijdelijk te beveiligen. In combinatie met aanvullende diensten als scholing, registraties, keuringen, inspecties en RI&E’s wordt veilig en verantwoord werken op daken gewaarborgd.
SOPRASAFE is een verankeringssysteem, ontworpen om één of meerdere mensen te beschermen die op hoogte werken. De leeflijn kan gebruikt worden als valbeveiliging of als gebiedsbeperkend- systeem en minimaliseert daardoor het risico voor de gebruiker. De ankerpunten worden permanent bevestigd aan de constructie. Een RVS lijnsysteem geeft de dakbetreder de vrijheid om de werkzaamheden op een veilige en verantwoorde manier uit te voeren.

Voorkomen van valgevaar

Bij alle werkzaamheden waarbij valgevaar bestaat vanaf 2,5 meter hoogte – of bij aanvullende risico’s zelfs minder dan 2,5 meter – moeten maatregelen worden genomen ter voorkoming van valgevaar. Doordat opdrachtgevers, werkgevers en werknemers onnodige risico’s nemen door onjuiste, onvolledige of zelfs in het geheel geen maatregelen treffen tegen valgevaar wordt het risico op een ongeval vergroot.

Vlutters Tools & Safety, www.vlutters.nl
SOPREMA BV, www.soprema.nl