fbpx

Rookgasafvoermateriaal: “Snelle installatie en super veilig”

Artikel delen

Installateurs dragen een grote verantwoordelijkheid als het gaat om het installeren van rookgasafvoermateriaal. De buis-in-buis constructie van de UbiFit Concentrisch Push-Fit van Ubbink, biedt een extra vangnet bij lekkages en reduceert de kans op koolmonoxidevergiftiging. Het afvoersysteem is veilig, snel te verwerken en maakt een fraaie afwerking mogelijk.

Eenvoudige en snelle installatie

Inkorten, afschuinen en afbramen van de concentrische verlengstukken is eenvoudig, want de kunststof binnenbuis is zeer gemakkelijk uit de kunststof buitenbuis te halen. Ook de montage is simpel, doordat u de lichtgewicht onderdelen kunt koppelen zonder het gebruik van glijmiddel of water. Met het push-fit systeem klikt u de onderdelen snel in elkaar. UbiFit Concentrisch Push-Fit is voorzien van afstandhouders en een geleidingsring aan de bovenzijde, zodat de insteek altijd correct is. Het systeem is gemaakt van hoogwaardig kunststof en daardoor minder gevoelig voor schade en bovendien uitzetting en krimp bestendig.

Compleet programma

Met UbiFit Concentrisch Push-Fit 60/100 heeft u een compleet systeem dat bestaat uit:

 • Verschillende lengtes verlengmateriaal en bochten 45° en 87°
 • Slimme montagebeugel
 • Rolux 5G PP dakdoorvoer aansluitmaat 60/100
 • Rolux 5H Muurdoorvoer aansluitmaat 60/100
 • Rolux 5H Muurdoorvoer Telescoop
 • Slimme dakbeschotbeugel

Voordelig

Ubbink produceert UbiFit Concentrisch Push-Fit volledig in eigen huis. Het is aanzienlijk goedkoper dan traditionele concentrische klembandsystemen en kost u gemiddeld genomen evenveel als een enkelwandig systeem! Bovendien hoeft u minder te beugelen ten opzichte van een parallelle situatie.

 • Eenvoudige installatie: voorzien van afstandhouders en geleidingsring
 • Uitzetting- en krimpbestendig
 • Ruimtebesparend
 • Eenvoudig in te korten en makkelijk uit elkaar te halen
 • Gebruik van water of glijmiddel is niet nodig
 • Minder beugelen dan in parallelle situatie
 • Lagere prijsstelling dan de traditionele klembandsystemen!
 • Net zo duur als parallelle systemen!

Ubbink
www.ubbink.nl/ubifit