Veilig wonen en werken met het 2resist ceiling system

Artikel delen

Het 2resist ceiling system bestaat uit slechts twee componenten: brandwerende Promat panelen en Faay bevestigingsprofielen. De panelen bevatten een brandwerende randprofilering aangebracht door een hypermoderne CNC frees in de Faay fabriek. De panelen worden bevestigd in een verdekte, vrijdragende ophangconstructie met een grote overspanningscapaciteit.

Blijvende brandwerendheid gegarandeerd

Met name in de renovatiemarkt heb je veel gebouwen, waar in het plafond al veel leidingen, balken en installaties lopen. Die moeten bij elke doorvoer brandwerend afgedicht worden. En wie weet of dat ook gebeurt, zeker als je er een plafond onder legt. Ook omdat het apart brandwerend afdichten hoge kosten met zich meebrengt. Om dat probleem op te lossen hebben we met het 2resist ceiling system een uitneembaar plafond ontwikkeld dat een tot twee uur brandwerend is. Omdat het uitneembaar is, kun je indien nodig altijd bij je installaties. Bijzonder aan het plafond is ook dat het maar op één manier kan worden teruggelegd. Je kunt het dus niet fout terugleggen. En daardoor is je brandwerendheid van minimaal 60 tot ruim 120 minuten gegarandeerd

Betrouwbare bescherming bij brand

Dankzij de enorme brandvertraging van het Faay 2resist ceiling system krijgen patiënten in verzorgingsinstellingen, ziekenhuizen e.d. extra veel tijd om het gebouw veilig te verlaten. Vanzelfsprekend profiteren ook bewoners in woongebouwen van de extra vluchttijd die 2resist biedt.
Naast de zorg en woningbouw kunnen de het gevangeniswezen, de overnicht-stay sector, utiliteitsbouw, de retailsector en het onderwijs dan ook zeker profiteren van de zekerheid en veiligheid die het FAAY 2resist® ceiling system biedt!

FAAY 2resist 60, voordelen en kenmerken

  • hoge brandwerendheid, 120 min. getest
  • vluchtwegen blijven lang toegankelijk
  • verdekte, vrijdragende ophanging met
  • brandwerende Promat panelen
  • flexibel in gebruik
  • uitneembare panelen, installaties blijven bereikbaar
  • toepassing in droge, natte en hygiënische ruimten
  • hoge thermische- en geluidsisolatie
  • vakkundige montage
  • professionele advisering en begeleiding Faay en Promat

Faay
www.faay.nl