fbpx

Dakdoorvoeren van hoog niveau

Artikel delen

Rookgasafvoer en luchtaanvoer voor de HR ketel, (mechanische) ventilatie, rioolontluchting of combinaties daarvan: allemaal leidingen die door het dak naar buiten gaan. Door toepassing van verkeerde dakdoorvoeren en lelijke montage ontstaat al snel een oerwoud aan pijpjes die schots en scheef op het dak staan. Dat kan ook anders met de slimme oplossingen van Ubbink.

5-serie design gecombineerd met topprestaties. Deze nieuwste generatie dakdoorvoeren biedt een oplossing voor rookgasafvoer van de HR ketel, mechanische ventilatie, rioolbeluchting of combinaties daarvan. Dankzij de gepatenteerde spiraaltechniek zijn doorvoeren van de 5-serie gemiddeld 20% compacter dan andere modellen op de markt.

Kompakt 2.0-serie biedt een oplossing voor alle dakhellingen (15°-55°); one type fits all. Door de haakse doorbreking van het dak eenvoudig te monteren. Deze serie bestaat uit verzamelkappen voor:

  • Rookgasafvoer en luchttoevoer voor gesloten gastoestellen (HR T120), parallel en concentrisch
  • Geïsoleerde luchtafvoer van mechanisch ventilatiesysteem, ook voor WTW toestellen (systeem D)
  • Rioolontluchting
  • Mechanische ventilatie (systeem C)
  • Luchtwarmtepomp

MultiVent Basis werkt altijd trekbevorderend; onder vrijwel alle weersomstandigheden wordt lucht vanzelf afgevoerd.
MultiVent Hybride is natuurlijke ventilatie onvoldoende, dan plaatst u de MultiVent hybride ventilator in de MultiVent Basis (ook achteraf).
MultiVent Zolderventilatie met een kruiskap verandert de MultiVent Basis van luchtafzuigend in luchtinblazend, om bijvoorbeeld afgesloten zolderruimtes te voorzien van verse lucht.
Rolux Universe deze ‘ARBO-oké’ dakdoorvoer is met een flexibele schaal van binnenuit te monteren.

Verlengde versies

Steeds vaker wordt de installateur geconfronteerd met dikkere dakpakketten als gevolg van de scherpere eisen aan de thermische schil. Daarom zijn de Ubbink dakdoorvoeren verkrijgbaar in een onderdaks verlengde uitvoering.

Optimale bevestiging

Hellend dak
Universele Ubiflex Dakdoorvoerpan 15°-55° geschikt voor elke soort pan en ieder type dakdoorvoer in de maat 125-131. Geen voorraad van verschillende pannen meer, u heeft altijd de juiste.
Plat dak
WaterpRoof Plakplaat 100% dichte afwerking dankzij het geïntegreerde rozet van PVC, EPDM of bitumen. Met de dakbedekking van uw keuze heeft u de perfecte hechting.
Afwerking
Luchtdicht doorvoermanchetten voor een snelle en fraaie luchtdichte afwerking. Ook achteraf toepasbaar.

Ubbink
www.ubbink.nl/dakdoorvoeren