Het aggregaat: waar kiest u voor?

Artikel delen

Van nieuwbouwproject tot renovatieklus: regelmatig zetten we in op de hulp van een aggregaat, zodat we ook zonder stroomvoorziening door kunnen werken. Belangrijke factoren: kostenefficiëntie en betrouwbaarheid.

Kan ik toe met een aggregaat van 150 kVA of heb ik een containeraggregaat nodig? Heb ik de volledige dag maximale stroom nodig of zijn het pieken? Voorbeelden van vragen die komen kijken bij het selecteren van de juiste apparatuur en zodoende een koste efficiënte oplossing. We spraken Jeroen Pol, Sales Officer Service en Paul Lenderink, Commercieel Technisch Adviseur van Bredenoord.

“Bij Bredenoord zijn diesel aggregaten te huur die passen bij iedere stroomvraag. We hebben ze van 15 kVA voor de basisbehoefte, maar ook grotere installaties oplopend tot meerdere MW’s voor grote projecten. Wat betreft kostenefficiëntie: onze specialisten adviseren altijd een oplossing naar behoefte. Bijvoorbeeld Powermanagement, een slimme installatie die stapsgewijs een diesel aggregaat bijschakelt als er meer stroom nodig is. Ook onze ESaver is een goede optie om zuiniger, stiller en ook schoner te werken. Hierbij wordt een diesel aggregaat gecombineerd met een accu,” aldus Paul Lenderink.

Aggregaten bij Bredenoord worden gebruiksklaar en zo compleet mogelijk aangeleverd. Er kan in overleg worden gekozen uit verschillende brandstoftanks met uiteenlopende volumes, kabels van verschillende lengte en verdeelkasten en start-stopautomaten.

Paul Lenderink: “Natuurlijk voldoet onze apparatuur aan alle veiligheidseisen en certificeringen. Daarnaast gaan we graag een stapje verder. Met online monitoring van de installatie kunnen we optimaliseren waar nodig. En denk ook aan het koppelen van extra aggregaten voor een stukje extra zekerheid.”

Bij Bredenoord kunt u ook aggregaten kopen. Jeroen Pol: “We hebben een grote voorraad aggregaten die we direct kunnen leveren. Nieuw, tweedehands, reconditioned, mogelijkheden alom. Daarbij helpen we klanten graag om de aggregaten die ze in eigen beheer hebben in optimale conditie te houden, van ons eigen merk maar ook van andere merken. Jaarlijks onderhoud is belangrijk voor optimale betrouwbaarheid, en het is vaak een voorwaarde bij verzekeringen. Ook is voor aggregaten van meer dan 20kW de SCIOS-keuring wettelijk verplicht. Wij zorgen voor de hele procedure, zodat de gebruiker er geen omkijken naar heeft.”

Bredenoord
www.bredenoord.com