fbpx

Lezerstest

Producten
Artikel delen

Lezerstest: Festool accuboorhamer

“Ik ben grote fan van Festool en iemand die eigenlijk alles wel zou willen kopen van hun”, zegt Steven Aafjes van allround klusbedrijf Decor@afjes. Geen wonder dat Aafjes direct reageerde op de oproep van BouwTotaal om de accuboorhamer BHC 18 Li 5,2 Plus te testen. Uw hoofdredacteur kreeg na het testen louter positieve reacties te horen…

Tekst: ing. Frank de Groot

Uiteraard doe ik mijn best om de tester ook kritische geluiden te ontlokken, maar bij Steven Aafjes lukt dat niet. Hij is gewoon zeer enthousiast over de Festool accuboorhamer. Tja, we kunnen hem ook niet dwingen om negatieve zaken te benoemen. “Tien jaar geleden heb ik ook eens accumachines gebruikt van een ander merk. Maar die waren toen nog zwaar en de accu was snel leeg. Je merkt dat de accutechnologie zich enorm heeft ontwikkeld. De accumachines hebben tegenwoordig een gering gewicht, grote kracht en de accu gaat bij normaal gebruik de hele dag mee. En met een snellader is de accu ook zo weer vol.”

Accu versus bedraad

Klanten kunnen bij het bedrijf Decor@afjes uit Akersloot terecht voor de meest uiteenlopende werkzaamheden: renovaties, badkamers, toiletten, keukens, vloeren, interieur, onderhoud, sloop en demontage. “Ik ben grote fan van Festool en heb hier dan ook al aardig in geïnvesteerd de afgelopen jaren. Momenteel heb ik echter nog geen enkel accuproduct van Festool. Dit komt mede door het feit dat ik in het verleden wat accumachines van een ander merk heb aangeschaft en ik eigenlijk, zodra een machine stuk gaat, weer hetzelfde product aanschaf. Ik vind het namelijk zonde van de accu’s die bij dat merk horen. Vandaar dat ik de accuboorhamer van Festool graag wilde testen om te kijken of deze zich kan bewijzen tegenover mijn oude bedrade machine van een ander merk. Die machine heb ik de afgelopen jaren veelal gebruikt tijdens de vele renovaties van badkamers, woonkamers en de diverse binnen- en interieurwerkzaamheden. Een bedrade machine is dan wel eens onhandig.”

Testresultaten

Aafjes heeft de nieuwe accuboorhamer gebruikt om in sanitaire ruimten gaten te boren in een betonnen wand. Daarvoor gebruikte hij een Ø 8 mm boor met SDS-opname. “Die boor ging er in als boter. De machine heeft een hele fijne slag. Ook worden de trillingen goed opgevangen door de ingebouwde trillingsdemping. Door de extra handgreep ligt de machine ook goed in de hand. En de accu krijg je in één dag lang niet leeg bij normaal gebruik. Mocht deze leeg zijn, dan is die ook snel opgeladen met de snellader. Wachten hoeft echter niet, want er zit nog een tweede accu bij.”

Geteste machine

Accu boorhamer BHC 18 Li 5,2 Plus

De BHC 18 Li 5,2 Plus is een compacte en comfortabele accu-boorhamer. U werkt zonder inspanning ook bovenhands. De BHC heeft de beste krachtgewichtsverhouding in de 18 volt-klasse. De machine heeft trillingsdemping voor ontspannen werken en het hoogste werkcomfort in elke situatie. Er is meer vermogen beschikbaar en er is sprake van een lange levensduur door de koolborstelloze EC-TEC motor in combinatie met de hoogwaardige 18 V Lithium-ion AIRSTREAM technologie.

In de Plus uitvoering is de machine standaard uitgevoerd met 2 x accupack BP 18 Li 5,2 AS, sneloplader TCL 6, extra handgreep en diepteaanslag. Na registratie bij Festool is de machine voorzien van de unieke Service all inclusive. Dit betekent de eerste drie jaar geen extra kosten. Onder andere voorzien van een volledige reparatieservice, inclusief vervanging van slijtageonderdelen en een gratis diefstalverzekering.

 

De machine werd volgens Aafjes keurig door een vertegenwoordiger van Festool bij hem afgeleverd en hij kreeg er ook nog uitleg bij: “Daarnaast kreeg ik een platte accu. Daarmee wordt de machine nog compacter en lichter en kun je eenvoudiger boven je hoofd werken. Resumerend doet deze machine niet onder voor een bedrade machine en je bent gelijk van die kabels af. Als je even op het dak bijvoorbeeld een doorvoer moet maken, dan clip je de machine aan je riem en neem je die simpel mee naar boven. Kortom: ik ben zeer enthousiast!”

Steven Aafjes heeft al heel wat geïnvesteerd in Festool.

BouwTotaal