Precisie en controle bij het zagen

Artikel delen

Hultafors biedt de bouwsector een volwaardige collectie zagen. Handzagen in verschillende modellen, boogzagen, metaalbeugelzagen en verschillende speciale zagen voor het zagen van veelvoorkomende materialen zoals metaal, hout, gipsplaten en plastic. Stuk voor stuk zagen waarmee de gebruiker met optimale precisie en controle kan werken. Het zaagwerk geschiedt ook vlot, efficiënt en makkelijk. Dit mede dankzij de uitzonderlijke grip en speciaal ontwikkelde zaagbladen.

Na een zeer succesvolle lancering van HBX handzagen in 2015 presenteert Hultafors een aantal nieuwe modellen die de collectie compleet maken. Allereerst binnen het assortiment handzagen, die inmiddels een vaste plek in de bouwsector hebben verworven. De collectie is uitgebreid met drie nieuwe korte HBX zagen en drie HBB zagen. Daarnaast zijn de afgelopen tijd nieuwe boogzagen, metaalbeugelzagen en verschillende specialistische zagen in de markt gezet. Met dezelfde uitgangspunten van precisie, controle, efficiency en eenvoudig en snel zagen.

Tijdens de productontwikkeling is een unieke testmachine gebruikt, zodat de beoogde optimale zaageigenschappen tot hun volle recht konden komen. Daarbij is bijvoorbeeld gekeken naar de manier waarop de zaagtanden geslepen zijn en het zaagblad gecoat is. De meest geavanceerde modellen zijn voorzien van zaagtanden met een 3-fase snede die de zaag extreem efficiënt maakt en strakke zaagsnedes maakt. Voorts heeft de testprocedure geleid tot een uitstekende ergonomie van het gehele assortiment, waarbij de zagen goed in de hand liggen. De combinatie van uitstekende ergonomie en hoge prestaties zullen de professionele vakmensen overtuigen, als dat al niet is gebeurd door de HBX handzagen.


Hultafors
www.hultafors.nl