fbpx

Stichting Gevelgarantie laat gevel van 854 m2 herstellen

Artikel delen

Het aanbrengen van buitengevelisolatie wordt uitgevoerd door professionele stukadoors, maar het blijft mensenwerk. Bij het Pax Christi College in Druten ontstond na enkele jaren een complexe schade. Tijd om Stichting Gevelgarantie in te schakelen. Na inspectie is besloten om de kosten voor het herstellen van de gehele gevel te betalen. Dat is de financiële zekerheid die Stichting Gevelgarantie uniek maakt.

Hoe is de schade-afhandeling verlopen?

Tijdens de opname door de schade-experts van Stichting Gevelgarantie bleek al snel dat er sprake was van een structurele fout in de verwerking van de materialen. Dit betekende dat plaatselijk herstel niet mogelijk was. Op advies van de Technische Commissie van Stichting Gevelgarantie is er daarom voor gekozen het hele systeem te verwijderen en het gebouw te voorzien van een compleet nieuw gevelisolatiesysteem.

Aanpak van het herstel

Een omvangrijke klus waarbij het gebouw, met 854 m2 gevel, opnieuw in de steigers moest worden gezet. Daarna kon het sloopwerk en vervolgens het herstel beginnen. Al deze werkzaamheden diende ook nog eens te worden uitgevoerd in de vakantieperiode van de school, wat de uitdaging nog een stuk groter maakte. Desondanks heeft het stukadoorsbedrijf, aan wie de opdracht tot herstel werd gegund, alles binnen de gestelde tijd kunnen afronden. Om zeker te zijn van een optimaal resultaat is gedurende het herstel door de Technische Commissie van Stichting Gevelgarantie toegezien op de juiste verwerking van de materialen. Dit alles heeft geleid tot een eindresultaat waarmee alle partijen tevreden waren.

Meer informatie, bekijk hier de animatie.