“Tweemaal zo snel dat geïsoleerde platte dak”

Artikel delen

In plaats van een geïsoleerd plat dak op te bouwen uit afzonderlijke producten en lagen, is er de keuzemogelijkheid voor het X-dek dakpaneel van Kingspan. Een samengebundeld dakpaneel met profielplaat, een (FIREsafe) PIR isolatiekern en een (metalen) cacheerlaag. “Een alles-in-één oplossing waarmee je met gemak 1.500 m2 per dag kunt leggen. Ik durf de stelling aan dat je met dit product minstens tweemaal zo snel werkt dan met een traditionele dakopbouw,” aldus Josette Suers, Business Development Manager Flat Roofing Systems Kingspan. “Snel én gemakkelijk. Eén keer schroeven in plaats van vier keer.”

Het is een uitgebalanceerd totaalsysteem, waarbij bijvoorbeeld ook de hoekaansluitingen direct te monteren zijn, daglichtoplossingen er moeiteloos in passen en een nette witte, schroefvrije onderkant ontstaat, die voor minder stofophoping zorgt. Suers: “Eenvoud van werken is belangrijk, naast uiteraard topkwaliteit in thermische prestaties en lucht- en waterdichtheid. Je praat over een geïsoleerd systeem (Rc=6) met geïntegreerd waterdicht membraan dat met vier verschillende typen bekleding kan zijn uitgerust: thermisch verzinkt staal, bitumen geïmpregneerd glasvezel cachering, glasvlies papier cachering of waterdicht enkellaags PVC-membraan. Vier opties, afhankelijk van verlijming of (partieel) gebrande systemen.”

X-dek is een slimme oplossing die prijstechnisch zeer concurrerend is vanwege snelheid en gemak van aanbrengen. “Bovendien zorgen wij voor fieldengineers op de bouwplaats, om die beloofde ‘easy’ verwerking te ondersteunen. Ontzorgen via een aantrekkelijk systeem én ontzorgen op de bouwplaats. Voeg daar 25 jaar garantie van de optionele Kingspan Ultimate Panel Guarantee aan toe en de toepassers ervaren een totaaloplossing met een totaal servicepakket.”

Kingspan
www.kingspan.com/nl