fbpx

Voetbalstadion van… zeecontainers

Artikel delen

Olympische stadions, de bijbehorende dorpen en voetbaltempels voor een wereldkampioenschap voetbal: te vaak gebouwd voor eenmalig gebruik. Ze staan een paar weken in volle belangstelling, waarna het verval al snel toeslaat.

Zie hier hetgeen overbleef na diverse Olympische Spelen. Is het nodig om elke vier jaar een nieuwe set stadions inclusief faciliteiten te bouwen?

Beeld: Fenwick Iribarren Architects

Het WK voetbal wat in 2022 in Quatar wordt gespeeld, deed al regelmatig de wenkbrauwen fronzen. Voetballen in die temperaturen en hoe zit het met de arbeidsomstandigheden bij het bouwen van de stadions? Een hoop vraagtekens en het toernooi in wording blijft verbazen, het laatste nieuws: plannen voor een containerstadion. Een voetbalstadion wat hoofdzakelijk bestaat uit zeecontainers en hierdoor demontabel is. Opbouwen, afbreken en ergens anders weer neerzetten.

Het idee in een notendop: