Geen wikken en wegen over kopen of huren

Artikel delen

De vraag ‘huren of kopen’ hoeft helemaal niet zo relevant te zijn voor MKB-bedrijven en ZZP’ers. Want Skyworks wil een win-winsituatie bereiken door alle variaties op huren of kopen te bespreken met de klanten. Rogier van der Hoeven: “Wij willen dat onze klanten zuinig met hun centen kunnen omgaan dankzij een goed advies en dito service. Dat legt ook een basis voor een langjarige klantrelatie. Service werkt naar twee kanten. Wij trekken aan de bel als een klant een aantal keren per jaar iets huurt, want dan rekenen wij graag het omslagpunt naar koop uit. Voorts bieden wij het gratis Sky-Blue pakket, waarbij je naast de aanschaf van materieel makkelijk en met korting extra materieel bij kunt huren. Hoe flexibel wil je het hebben binnen de vraag huren of kopen?”

Het is voor Skyworks geen kwestie van of-of (huren of kopen) maar vaak van en-en (huren én kopen). Van der Hoeven legt uit: “Bij ons is alles mogelijk. Voor ons telt dat de vakman zijn corebusiness goed kan uitvoeren. Dat de schilder kan schilderen en dat hij zich niet druk hoeft te maken over de rolsteigers bij dat werk. Daarom willen wij ook geen rompslomp rond huren of kopen. Wanneer partijen bij ons een aantal keren per jaar aankloppen voor het huren van hetzelfde materieel, geven wij graag advies over aanschaf. Je hebt namelijk heel snel het omslagpunt bereikt waarbij een investering lonend wordt. Om deze afweging een extra zetje te geven, hebben wij het Sky-Blue servicepakket geïntroduceerd. Je betaalt er niets voor als je bijvoorbeeld een rolsteiger aanschaft. Maar het geeft wel de zekerheid dat je een prima werkbasis hebt en toch ook eenvoudig een metertje extra kunt huren als dat voor een project nodig is. De ervaring van onze klanten is dat het een mooie mix is tussen aanschaf van eigen materieel en huren als het project daarom vraagt.”

Alle opties bespreken

Rogier van der Hoeven beseft dat koop niet altijd een optie is. “Ten eerste moet de portemonnee het wel toelaten om die investering te doen en ten tweede moet het bedrijf of de ZZP’er wel opslagruimte ter beschikking hebben. Daarom zien wij dat het huren van materieel nog altijd een zeer welkome optie is voor veel partijen. Belangrijk is in elk geval dat wij alle opties met de klant bespreken, dan kan die een gefundeerde keuze maken.”

Regelmatig blijkt bij de investeringsafweging tussen kopen huren het gratis Sky-Blue service pakket een doorslaggevende rol te spelen. “Het pakket omvat namelijk niet alleen de optie om eenvoudig extra materieel bij te huren – zodat de klant niet de ‘hoofdprijs’ betaalt want hij kan tegen een aantrekkelijk tarief huren – er is nog een reeks andere voordelen wat het pakket interessant maakt. Want met de extra huuroptie is ook het kunnen doorwerken gegarandeerd. Niemand wil stilstaan in een project. Daarnaast is sprake van bescherming tegen diefstal, ook zo’n aspect waar iemand bij de aanschaf van materieel mogelijk tegenaan hikt. Met dit pakket hebben wij het qua prijs/service een stuk eenvoudiger gemaakt bij de keuze. Wikken en wegen is niet meer nodig.”