In de spotlight

Producten
Artikel delen

Gevelbekledingssysteem

Wat: Gevelbekledingssysteem Dri-Design.
Merk: BENCHMARK By Kingspan.
Toepassing: Circulair inzetbaar metalen cassettesysteem met oneindige esthetische mogelijkheden in vorm, kleur en onderlinge combinaties.

De opkomst van de circulaire economie en de BENG-norm zorgen ervoor dat ontwerpers de begrippen duurzaamheid en esthetiek steeds meer met elkaar moeten verweven. Het gevelbekledingssysteem Dri-Design sluit hier naadloos op aan. Omdat de cassettes verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen en materialen zijn er eindeloze combinaties en uitvoeringen mogelijk. Bovendien is het systeem toepasbaar bij zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten en eenvoudig te hergebruiken of te recyclen.

Dri-Design is gemakkelijk te (de)monteren en er zijn minder bevestigingsmaterialen nodig, zodat de casco erachter zo min mogelijk wordt beïnvloed. De demontage-mogelijkheid zorgt ervoor dat de esthetische levensduur van een gebouw gemakkelijk te verlengen is, door alleen de looks aan te pakken – maar het casco en de bouwkundige schil volledig in tact te laten. De cassettes kunnen vervolgens op een ander project worden hergebruikt. Een ander levensduur verlengend aspect van Dri-Design is het geïntegreerde gootsysteem van Dri-Design, waardoor regenwater achter de cassettes wordt afgevoerd in plaats van over de gevelbekleding zelf zoals bij andere gevelbekledingssystemen. Hierdoor gaat vuil, dat doorgaans de waterloop volgt, zich ook niet aan de cassettes hechten en blijft de gevel dus langer mooi. Het afgevoerde water zou zelfs ecologisch hergebruikt kunnen worden door er bijvoorbeeld zuivering of irrigatie aan te koppelen. In een verdere toekomst, het liefst na zoveel mogelijk hergebruik, kan Dri-Design ook volledig gerecycled worden.

Dri-Design onderscheidt zich van andere gevelsystemen met een hoogwaardige kwaliteit door de volledig geautomatiseerde productie, de directe (de)montage op sandwichpanelen of een bestaande gevel en de tot twee keer snellere installatie in vergelijking met andere systemen. Veel bouwbedrijven komen handen tekort. Dankzij de snelle installatie is er minder mankracht nodig en kunnen bouwkosten worden gereduceerd. 
 
Meer informatie: www.circulair-design.nl

BouwTotaal