fbpx

In de spotlight

Producten
Artikel delen

Kliklijm

Wat: Accu-schuurmachines verkrijgbaar in de types RTSC 400, ETSC 125, DTSC 400
Wat: lijmpads
Voor wie: schilders, glaszetters en de timmerindustrie
Toepassing: snel dorpelafdekkers en neuslatten bevestigen

Kliklijm, oftewel lijmpads met extreme en permanente kleefkracht om snel, duurzaam en zonder schade dorpelafdekkers en neuslatten te bevestigen. Kliklijm zorgt voor een optimale ventilatie van kozijnen en dorpels. Het gepatenteerde product is een innovatie van Ventistone, uitvinder en leverancier van duurzame steenvezelprofielen. Het is geschikt voor alle soorten neuslatten en dorpels, hout en kunststof.

Kliklijm betekent een forse verbetering om houten en kunststof neuslatten en dorpelafdekkers te bevestigen. De innovatie van de lijmpads zit in de extreme en permanente kleefkracht. Daardoor is extra lijm aanbrengen niet nodig. Wie nog schroeft of nagelt heeft nu alle reden om over te stappen op verlijming. Want Kliklijm werkt snel en duurzaam en scheelt een arbeidsgang. Geknoei met lijm en schroefgaten vullen is voorgoed verleden tijd.

Getest en gepatenteerd

Het gepatenteerde Kliklijm is uitgebreid getest op luchtdoorlatendheid, duurzaamheid en weerstand tegen windbelasting. Onderzoek heeft aangetoond dat met Kliklijm wordt voldaan aan de prestatie van de NEN 3576 ‘Beglazing van kozijnen, ramen en deuren – Functionele eisen’. Onderzocht zijn de luchtdoorlatendheid en de weerstand tegen windbelasting (sterkte) op een kozijn met buitenbeglazing. De beproevingsmethoden zijn beschreven in de normen NEN-EN 1026 en NEN-EN 12211. De classificaties zijn overeenkomstig de normen NEN-EN 12207 en NEN-EN 12210.

Sterk en elastisch

De lijmpads worden in het midden van de vet- en stofvrije onderdorpel geplakt en stevig aangedrukt, max. 20 cm van elkaar. Daarna verwijdert men de andere schutvellen waarna de afdeklat erop kan. De lijmpads van Kliklijm zijn per 500 stuks verkrijgbaar in diktes van 3 mm voor verticale en 5 mm voor horizontale delen. De kern bestaat uit kunststof met een omhulsel van lijm. Dat maakt Kliklijm sterk en elastisch. Kijk voor meer informatie op de website.

BouwTotaal