fbpx

Transformatie: van kantoorvilla naar woning

Artikel delen

De gemeente Nieuwegein is erg actief als het gaat om transformatie van leegstaande kantoren naar woningen. Project Villawal – inmiddels omgedoopt tot Merwedehof – is een van de laatste aanwinsten.


Het betreft 13 kleinschalige kantoorvilla’s – met een totaal oppervlak van circa 7.000 m2, die zijn getransformeerd tot 87 woningen. Mét een onderliggende – half verdiepte – parkeergarage en fietsenberging. De gemeente werkte hiervoor nauw samen met Trebbe West B.V. en Local. OIII tekende voor het ontwerp.

Na de transformatie wijst niets er meer op dat dit voorheen kantoorgebouwen waren: Door de toevoeging van balkons aan de woningen aan het binnenterrein én de inrichting van een gemeenschappelijke binnentuin krijgen de voormalige kantoorgebouwen een meer ‘woningen-aanzicht’. 46 woningen zijn verkocht en 41 woningen zijn huurwoningen van wooncorporatie Jutphaas Wonen. Door huurdersopties konden ook huurders van hun woning een thuis maken. De beschikbare ruimte is optimaal benut door gebruik te maken van een groot aantal verschillende woningtypes.

Foto’s: Local/ Trebbe West