fbpx

Waarborg veiligheid op platte daken

Artikel delen

Op 20, 22 en 24 november presenteerde SOPREMA, in samenwerking met Vlutters Tools & Safety en Royal Roofing Materials, het nieuwste familielid van de groep; SOPRASAFE. Circa 250 relaties werden op drie bijzondere locaties ontvangen voor een lunchbijeenkomst waarbij gesproken werd over het nieuwe verankeringssysteem SOPRASAFE. Ook werden de genodigden bijgepraat op het gebied van veilig werken op hoogte conform het KOMO-procescertificaat en de bijbehorende BRL 9935.

Het is wettelijk vastgelegd dat onderhoudswerkzaamheden op daken veilig worden uitgevoerd. Toch wordt hier niet altijd voldoende aandacht aan besteed waardoor er ieder jaar diverse ongelukken gebeuren waarbij mensen van het dak vallen. Sinds kort is het KOMO procescertificaat voor een veilig dak van kracht. De KOMO safety, met als basis de beoordelingsrichtlijn (BRL) 9935 waarborgt dat geschikte veiligheidsproducten tegen valgevaar op een juiste manier door gecertificeerde vakmensen worden aangebracht, volgens een ontwerp dat voldoet aan alle richtlijnen. Het dak wordt zodoende op een veilige manier ingericht conform de vastgelegde normen. Uw opdrachtgever of de gebouweigenaar kan hier sinds kort specifiek om vragen of u kunt dit juist zelf aanbieden.

Vlutters Tools & Safety, onderdeel van de SOPREMA group, heeft op 31 oktober 2017 als eerste in de branche het KOMO-procescertificaat volgens BRL9935 (permanente veiligheidsvoorzieningen tegen valgevaar op platte daken) ontvangen voor zowel ontwerpen, aanbrengen als controleren en onderhouden.

Tijdens de lunchbijeenkomsten op onder andere de Euromast in Rotterdam werd ook kennis gemaakt met SOPRASAFE; een allround permanent valbeveiligingssysteem voor het werken op platte daken. De ankerpunten en het horizontale RVS lijnsysteem kunnen op relatief eenvoudige wijze op de dakconstructie gemonteerd worden. De dakbetreder kan op een zeer veilige wijze het dak betreden om (onderhouds)werkzaamheden uit te voeren op het dak.

SOPRASAFE
www.soprasafe.nl