‘Honingraatwoningen’ aan gevel

Artikel delen

Het creatieve bureau Framlab heeft voorstellen gepresenteerd voor een bijzondere manier van daklozenopvang. De oplossing – genaamd Homed – moet tijdelijke opvang bieden aan daklozen in New York, en maakt gebruik van 3d-geprinte cellen. De cellen kunnen worden bevestigd aan een steiger, die tegen raamloze gevels van grote gebouwen worden geplaatst.


Uit een berekening van The Coalition for the Homeless blijkt dat in New York City elke nacht meer dan 61.000 daklozen in opvanglocaties slapen. Een groeiend aantal dat volgens Framlab gedeeltelijk te wijten is aan het gebrek aan kleine 1 persoons kamers in de stad. Met inachtneming van stijgende prijzen binnen de woningmarkt, hoopt het bureau met Homed een oplossing te bieden in de vorm van tijdelijke ‘verticale buurten’ die meer comfort bieden dan de reguliere opvanglocatie.

De slogan van Homed “Creating a Shelter with Dignity”, sluit aan bij de doelstelling van Framlab om een behaaglijke en vriendelijke omgeving te creeeren die het hele jaar is in te zetten. Iedere cel die bestaat uit een aluminium frame is voorzien van recyclebare en 3D geprinte interieur elementen. PMMA glas laat natuurlijk licht binnen terwijl een folie voorziet in privacy.

Framlab geeft aan dat het hier niet gaat om ‘de’ oplossing als het gaat om huisvestingsproblematiek en daklozen, maar wel een onderdeel kan zijn binnen een completere aanpak.Bron: Homed

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief