fbpx

Unidek Academy traint bouwprofessionals over het nieuwe bouwen

Artikel delen

Luchtdicht bouwen, koudebruggen, dakisolatie bij renovatie EPC, BENG, NOM, ingrijpend en niet-ingrijpend renoveren. Het zijn begrippen en opgaven die de dagelijkse bouwpraktijk steeds vaker beheersen. Om de bouwprofessional bij te spijkeren heeft Kingspan Unidek eind 2017 de Unidek Academy opgericht. In 1 dag worden o.a. acchitecten, adviseurs, aannemers en dakdekkers bijgepraat over de nieuwe bouwstandaard voor nieuwsbouw en renovatie, met accent op het hellende dak. De eerste cursisten zijn positief.

Wat levert een hogere Rc-waarde op in de EPC- en BENG-berekening? Wanneer isoleer je het dak binnen en wanneer aan de buitenkant? Hoe monteer je een gootverjonging of dakraamkozijn? Wat zijn de voordelen van het werken met de hijsklem als je dakelementen monteert? Vragen die in de trainingen van de Unidek Academy worden beantwoord.

Combinatie van theorie en praktijk in 1 trainingsdag

De academy is in november 2017 gestart met trainingen voor voorschrijvers en verwerkers in de bouw. De theorie van duurzaam en energiezuinig bouwen staat centraal, in combinatie met slimme oplossingen voor het hellende dak. De trainingen vinden gedurende het gehele jaar plaats. Op het hoofdkantoor van Kingspan Unidek in Gemert is
een speciale trainingslocatie ingericht en is een nieuwe praktijkruimte gerealiseerd.

“Praktische oplossingen die direct bruikbaar zijn

De trainingen vragen alleen een investering in tijd, want deelname is gratis. Cursisten komen nadien sneller tot een passende oplossing en kennen het belang van luchtdicht bouwen en voorkomen van koudebruggen.

Ook zijn ze bijgepraat over de nieuwe regelgeving zoals de BENG-methode (Bijna Energieneutraal Gebouw). Dat voorkomt fouten en faalkosten. De eerste cursisten zijn positief. Quotes uit de eerste evaluatieformulieren: “goede verhouding tussen theorie en praktijk”, “er worden praktische oplossingen aangedragen die direct bruikbaar zijn”, “handige tips om sneller en beter de dakelementen te verwerken”, en: “het belang van goede isolatie en luchtdicht bouwen is me nu echt helder”. Kijk op www.unidekacademy.nl voor informatie over de trainingen en voor online inschrijving.

Over Kingspan Unidek

Kingspan Unidek is leverancier van innovatieve oplossingen voor snel en efficiënt bouwen en isoleren. Deze oplossingen leveren een actieve bijdrage aan energiebesparing en optimalisatie van het wooncomfort. Dankzij de voortdurende aandacht voor milieueffecten tijdens productontwikkeling, productie en recycling zijn de isolatieoplossingen bovendien duurzaam. De onderneming, opgericht in 1969 en voorheen bekend als Unidek B.V., is onderdeel van de Kingspan Group. Meer informatie op de website.