De nieuwe Snickers Workwear voorjaarscollectie is uit

Artikel delen

Dit voorjaar heeft Snickers Workwear de collectie uitgebreid met o.a. bovenkleding, een verbeterd toolvest, een uitbreiding van de high-vis werkkleding en een nieuwe vloerleggersbroek.

Bovenkleding die aansluit bij elke garderobe

Na de introductie van de vier verschillende werkkledingfamilies (RuffWork, FlexiWork, LiteWork en AllroundWork) is er nu een nieuw concept met Snickers Workwear logo toegevoegd dat aansluit bij elke familie. Elk kledingstuk heeft een tijdloos ontwerp en is gemaakt van comfortabele stoffen. Alle producten uit deze reeks kunnen makkelijk worden gedragen bij items uit andere lijnen en zijn tevens zeer geschikt als vrijetijdskleding. De bovenkleding is voorzien van een tijdloos 3D-logo en verkrijgbaar in vijf kleuren.

Een verbeterd toolvest

Het nieuwe 4250 AllroundWork tool vest van Snickers Workwear biedt snelle en gemakkelijke toegang tot al het belangrijke gereedschappen wanneer je ze nodig hebt. Deze nieuwe uitvoering, die alle slimme functies van zijn voorganger heeft overgenomen, heeft een aantal nieuwe verbeterde eigenschappen, waaronder een betere ventilatie.

“Het ergonomische concept achter een gereedschapsvest is gelijk aan dat van een rugzak. We hebben brede schouderbanden en een verstelbare riem gebruikt waarmee je de schouders kunt ontlasten. We hebben ook een in hoogte verstelbare schouderbanden aangebracht zodat de draaghoogte van het gereedschapsvest op het optimale comfortniveau kan worden ingesteld. Wanneer je als vakman een gereedschapsvest oppakt, kan dit wel 10 kilo wegen. Het moet dus gemakkelijk aan te trekken zijn. Zelfs over meerdere lagen kleding. Daarom hebben we aan de voorzijde nog een ingebouwd expansiedeel toegevoegd, waardoor het gereedschapsvest gemakkelijk kan worden uitgebreid en over een t-shirt, trui of zelfs de dikste winterjas gedragen kan worden”, zegt Sales Development Manager Henry Lundberg.

Het vest is gemaakt van slijtvast maar uiterst comfortabel Dobby Pro Nylon-versterkt materiaal. Het heeft veel zakken, zoals spijker- en gereedschapstassen, holsterzakken met gereedschapslussen aan de voorzijde, gemakkelijk toegankelijke schuine holsterzakken achter, borstzakken met een mesbevestiging en een gewatteerd telefoonvak. Het nieuwe gereedschapsvest is ook leverbaar in een high-vis uitvoering (4230).

Stretchy vloerenleggersbroek

Snickers Workwear heeft het beste van FlexiWork en de klassieke vloerleggersbroek gecombineerd, in wat direct een nieuwe favoriet van de vakman wordt. Gemaakt van een duurzame Ripstop stof met mechanische stretch biedt de nieuwe 6923 FlexiWork, vloerenleggersbroek een uitzonderlijk comfort en duurzaamheid. Daarnaast zijn de kniestukzakken versterkt met full-stretch Armortex stof met DuPontTM Kevlar aramidevezels.

“Het was ons doel om de meest comfortabele vloerenleggersbroek te creëren die ooit is gemaakt voor gebruik in verschillende klimaatomstandigheden, warm en koud, zonder afbreuk te doen aan duurzaamheid. Te oordelen naar de reacties tot nu toe zijn we meer dan tevreden. De snit is gebaseerd op het populaire 6-serie ontwerp, dat in combinatie met de zachte en elastische stoffen, garant staat voor uitstekende flexibiliteit en veel comfort. Kortom, deze broek volgt elke beweging van de hardwerkende vloerlegger”, aldus Sales Development Manager Henry Lundberg.

De FlexiWork vloerenleggersbroek+ is voorzien van gemakkelijk toegankelijke holsterzakken met een vak met een rits en voorgebogen pijpen voor een optimale pasvorm en betere bewegingsvrijheid. Daarnaast zorgen de stevige Cordura® versterkingen aan de uiteinden van de pijpen en zakken, waaronder Kevlar versterkte holsterzakken, voor extra duurzaamheid, terwijl een geïntegreerde en afneembare riem met een duurzame polyamide gesp voor superieure pasvorm en comfort rond de taille zorgt.

“Ik heb de nieuwe vloerenleggersbroek nu al 5 maanden lang elke dag gedragen. Het verbaast me hoe hij zo comfortabel en lichtgewicht kan zijn, maar wel stevig genoeg is om de ontberingen van knielend werk te weerstaan, 5 uur per dag, 5 dagen per week. Ik zag op de website van Snickers dat je er rekening mee moet houden dat je je werkbroek om de zes maanden moet vervangen als je hem constant op het werk draagt en aan van alles blootstelt. Dit is mijn vijfde maand en ik verwacht dat hij nog vier tot vijf maanden meegaat. Er zit nog nauwelijks een krasje op.” Tord Modig (tester van de nieuwe broek)

De nieuwe collectie is vanaf nu verkrijgbaar bij de Snickers Workwear dealer.