fbpx

Betrouwbaar tegelen op kritische ondergronden

Artikel delen

Wie in huis een keramische of natuurstenen vloer op moeilijke ondergronden legt, stuit niet zelden op onverwachte problemen. De tegelvloer kan vaak niet direct op de ondergrond worden gelijmd, terwijl in andere gevallen de kans bestaat dat tegels en voegen al na korte tijd beschadigingen vertonen. Een extra uitdaging vormen de steeds grotere tegelformaten. Maar ook de tegels op moeilijke ondergronden in hoog belaste ruimten hebben het zwaar te verduren en vragen om een adequate oplossing.

Met IndorTec FLEXBONE biedt Gutjahr een geheel nieuw en betrouwbaar onkoppelingsysteem voor het leggen van keramische tegels en natuursteen op kritische ondergronden. De gepatenteerde structuur biedt unieke voordelen. Het product vormt een sterk en betrouwbaar geraamte; vooral bij grootformaat tegels en hoog belaste vloeren heeft dit een positief effect.

Met FLEXBONE kan de mat ongeëvenaard snel en gemakkelijk met tegellijm worden uitgevlakt; daarmee bespaart u veel tijd bij het aanbrengen. De lijm (Ardex X78 en Ardex S28) wordt met één streek optimaal en gelijkmatig in de ruimtes van de botstructuur verdeeld. De IndorTec FLEXBONE heeft geen gesloten dieptes of holtes die de lucht insluiten.

Om vloeren langdurig vrij te houden van problemen moet o.a. een goede verbinding met de basis worden gemakt die met zogeheten trekwaarden voor de hechting wordt berekend. Met de griplock-technologie zorgt IndorTec FLEXBONE ervoor dat de lijm optimaal en gelijkmatig in de ontkoppelingsmat wordt aangehecht. Dat komt doordat de ‘botjes’ in de mat steeds in een andere hoek naar binnen wijken. “Objectief onderzoek heeft het aangetoond dat IndorTec FLEXBONE bewijsbaar meer zekerheid biedt met een hechttrekkracht die 75 procent groter is dan andere op folie gebaseerde ontkoppelingsmatten,” aldus de fabrikant.

Gutjahr
www.gutjahr.com/nl