Nieuw: het bouwkundige Brandboek

Artikel delen

Fermacell presenteert het bouwkundige Brandboek. Wilt u professioneel aan de slag met Fermacell Brandwerende systemen? Dan mag het bouwkundige Brandboek niet ontbreken. Architecten, montagebedrijven, projectontwikkelaars, aannemers en anderen die te maken hebben met brandveilig bouwen, ervaren het Brandboek van Fermacell ongetwijfeld als nuttig.

Het boek omvat veel informatie over het brandwerend bekleden van wanden, plafonds en staal- en andere bouwkundige constructies. Fermacell biedt economische en efficiënte oplossingen voor reactieve, bouwkundige brandwering op het gebied van gips- en cementgebonden plaatproducten en brandwerende accessoires.

Er moet minimaal aan de veiligheidsdoelstellingen van het bouwbesluit voldaan worden. Een gebouw moet zo ontworpen en gebouwd zijn dat de uitbreiding van een brandhaard en de rook voorkomen wordt. Maar ook in het aanpassen van bestaande bouw heeft Fermacell expertise en middelen. Om dat te bewerkstelligen vragen de volgende onderdelen van brandwering een nauw samengaan: bouwkundige brandwering, installatietechnische brandwering, brandpreventie en onderhoud. Met de materialen van Fermacell kunnen constructieve stappen worden gezet. Denk aan brandwerende bekledingen voor (hoofd)draagconstructies, wanden en plafonds, oplossingen voor het veilig ontwerpen van nooduitgangen en vluchtwegen en brandwerend voegdichtingsmateriaal. Ook biedt het bedrijf oplossingen voor speciale maatwerk constructies.

De AESTUVER Brandwerende platen zorgen voor een breed scala aan toepassingsmogelijkheden als gaat over preventieve en passieve brandveiligheid. Ideaal als omkleding maar ook voor het creëren van vlucht- en reddingswegen. Bovendien vormen ze geen gevaar voor de gezondheid.

Het brandboek is eenvoudig gratis te downloaden via deze website.

Fermacell
www.fermacell.nl