fbpx

Efficiency met dubbele Tuile du Nord dakpan

Artikel delen

De keramische Tuile du Nord dakpan is al sinds 1880 gezichtsbepalend voor het Hollandse dak en nog altijd onverminderd populair. Dat komt omdat Nederlanders dol zijn op historische bouwstijlen en een keramische dakpan extra karakter geeft. De jongste telg van de Tuile du Nord-familie van Wienerberger is de Opalys.

Het dubbele formaat van 440 mm breedte maakt hem snel en efficiënt te verwerken, in renovatie en nieuwbouw. Zijn grote oppervlak geeft ook extra stabiliteit en eenheid op het dak.

De Opalys is 440 mm breed, er gaan bijna 10 stuks in een vierkante meter: 9,5 – 9,8 st/m2. Ter vergelijking: de Tuile du Nord 44 is 210 mm breed (20,7 st/m2) en de Tuile du Nord 993 is 255 mm breed (19,2 st/m2). Dit formaat maakt hem uitermate geschikt voor grote dakoppervlakken. Het leggen levert niet alleen tijdwinst op voor de dakdekker, het grote formaat van de dakpan geeft ook extra stabiliteit en eenheid op het dak.

De uiterlijke kenmerken zijn vergelijkbaar met de enkele Tuile du Nord. De Opalys is er in 4 kleuren: natuurrood, leikleur mat engobe, gewolkt engobe, en antraciet engobe. Door vroeg in het ontwerp te kiezen voor de dubbele Tuile du Nord en de maatvoering van het dak en dakkapellen hier op af te stemmen, vermindert het snijverlies. Dat is efficiënt en economisch. De Opalys is variabel te verwerken in de lengte en recht of halfsteens te leggen.

Wienerberger
www.wienerberger.com