fbpx

Nieuwe accuschroefboormachine: hoge gebruikersbescherming en Connectivity-functie

Artikel delen

Een krachtige accuschroefboormachine die met verschillende opzetstukken bijna elke klus aankan: dat is de FlexiClick van Bosch. Het beproefde systeem met 18 volt biedt professionals nu nog meer comfort en flexibiliteit bij het gebruik op moeilijk toegankelijke plaatsen: de GSR 18V-60 FC Professional is met een lengte van 140 millimeter zeven millimeter korter dan zijn voorganger en heeft een precisiekoppeling.

Deze verhindert door een elektronische regeling dat de machine bij het indraaien van schroeven doordraait. Het resultaat is een geringere slijtage van materiaal en koppeling en zo een langere levensduur van machine en accessoire. De nieuwe FlexiClick-schroevendraaier is bovendien uitgerust met KickBack Control: herkent de geïntegreerde sensor tijdens het werken een plotseling blokkeren, bijvoorbeeld bij het kantelen van de boor, dan schakelt de motor zich binnen een fractie van een seconde uit en vermindert zo het risico op letsel door een terugslag.

Keukenbouwers, meubelmakers en interieurbouwers kunnen met de de machine nog dichter om de hoek schroeven en krijgen een robuustere boorhouder: deze biedt naast het bestaande excenter- en boorhameropzetstuk, het nog kortere haakse opzetstuk GFA 18-W Professional met zeskantopname en de massief metalen boorhouder GFA 18-M Professional. Het huidige boorhouderopzetstuk GFA 18-B Professional met kunststof boorhouder voor materiaal besparend werken blijft verkrijgbaar, evenals het haakse opzetstuk GFA 18-WB Professional voor boren met een ronde schacht. De machine is bovendien voorzien van de Bosch Connectivity-functie: via de Toolbox-app kunnen functies als KickBack Control of de precisiekoppeling individueel worden ingesteld en zo aan de eigen behoeften worden aangepast.

Bosch
www.bosch-pt.com