fbpx

Nieuwe dubbele hollewanddoos biedt veel installatiegemak

Artikel delen

Inspelend op de toenemende inzet van gipswanden, onder andere als gevolg van de transformatie van gebouwen, heeft ABB het programma hollewanddozen verder uitgebreid. Nieuw in het assortiment is de dubbele hollewanddoos HW252-F.

De nieuwe doos is modulair van opzet en beschikt over een groot aantal nieuwe features. Hierdoor kenmerkt de HW252-F zich door een groot installatiegemak. Het boeken van tijdwinst begint al bij het bedraden: er is minder bedradingswerk en meer ruimte in de dubbele doos vergeleken met de ruimte in twee gekoppelde enkelvoudige hollewanddozen HW52-F.

Voor de montage wordt gebruik gemaakt van het innovatieve trekbandprincipe. Dit betekent monteren zonder te schroeven en geen gebruik van gereedschap. Door de bevestiging op de vier hoeken zit de doos stevig in de wand. Dit terwijl de Fix-Raps trekbandjes niet uit de doos kunnen vallen tijdens transport of uitpakken. Nadat de doos is vastgezet worden de uiteinden van de trekbandjes omgebogen waarna ze afbreken.

Hetzelfde installatiegemak geldt ook voor de invoer. In de tuiten kunnen 16, 19 en 20 mm-(voorbedrade flex)buizen worden bevestigd. De losse tuiten vereenvoudigen het plaatsen van flexbuizen zo veel mogelijk. Voor installaties die stekerbaar worden uitgevoerd, is een speciale snoertuit beschikbaar die zowel op de HW252-F als de HW52-F past.

De nieuwe hollewanddoos is voorzien van een metalen clip die zorgt voor meer stabiliteit en een vlakkere afwerking op de wand. Hierdoor kan het schakelmateriaal strakker op de wand worden gemonteerd. Ten slotte zijn ook de koppeling van dozen en de doorvoer verbeterd. De doorvoer is ruim bemeten wat handig is bij het doorlussen van bedrading van de ene naar de andere doos. Elke doos wordt daarbij gemonteerd met de Fix-Raps op de hoeken van de hollewanddoos.

ABB
www.abb.com