fbpx

Zwarte gevelschroeven en bolkopnagels

Artikel delen

Zoals u misschien heeft gemerkt, is de kleur zwart erg in opkomst in en rondom de eigen tuin. Ook wordt deze kleur tegenwoordig veel gebruikt in de bouw. Hier speelt Rufast op in door met verschillende zwarte bevestigingsmaterialen op de markt te komen.

Zwarte gevelschroeven en bolkopnagels

De RVS gevelschroeven en bolkopnagels met zwart gepoedercoate koppen zijn ideaal voor het vastschroeven van zwarte gevelplanken (zoals zweeds rabat en potdekselplanken). De traditionele blinkende RVS kop valt heel erg op in het zwarte hout en daarom heeft Rufast zwarte bevestigingsmaterialen ontwikkeld. De speciale poedercoat blijft zeer goed op de kop van de schroef zitten bij het bevestigen. Het brokkelt niet af, zoals bij gelakte schroeven en bolkopnagels wel het geval is, zelfs niet met een slagschroefmachine of tacker. De kop is bijna niet meer te zien doordat het dezelfde kleur heeft als de zwarte planken. De gevelschroeven hebben een mooie lenskop, half bol met een kopgrootte van 6.8 mm. Deze gevelschroef is leverbaar in 4.0 dik en de lengtes 35 t/m 80 mm. De bolkopnagels zijn er in de lengtematen 50 en 65 mm. De RVS plastic verbonden gevelnagels hebben geen draadjes meer onder de kop. De gekleurde, gevlakte bolkop zorgt er voor dat de druk van de slagpen meer wordt verspreid. Speciaal ontworpen voor het mooie zichtwerk! Als enige in Nederland en België levert Rufast deze tegenwoordig ook voor het Duofast 0°graden systeem, zeer geschikt voor de 0°graden tackers! Dus zwarte nagels geschikt voor ALLE tacker systemen!

Zwarte schotelkopschroeven en hengschroeven

De schotelkopschroef is een vervanger van de houtdraadbout en slotbout. De schotelkopschroeven draaien door de torx kop, grove spoed en de speciale voorsnijpunt gemakkelijk het (hard)hout in en hebben het een hoge trekvastheid. Tegenwoordig wordt er veel gebruik gemaakt van het zwarte beslag in combinatie met eiken of douglas hout. Voorheen werd dit beslag bevestigd met zichtbare blinkende slotbouten. Rufast lanceert daarom de zwarte anti roest schotelkopschroeven in 8.0 mm dikte en in meerdere lengtematen. Naast zwart anti roest, ook verkrijgbaar in alle lengtematen gehard RVS, extra anti roest en geel verzinkt (6.0, 8.0 en 10.0 dik). Door verhoogde lastopname kan de schotelkopschroef de traditionele houtdraadbout en de slotbout vervangen op hengen van poorten. Juist op de zwarte hengen en plaatduimen is de zwarte schotelkopschroef onmisbaar en niet meer weg te denken.

Rufast
www.rufast.nl