fbpx

“Gevarieerd aanbod en laagdrempeligheid zijn de geheimen van ons succes”

Artikel delen

Een bouwbreed aanbod met veel nieuwe producten en gereedschappen. Goede Italiaanse koffie (“Een must.”) Een hoog ons-kent-onsgehalte. En – terug van weggeweest – twee keer per dag een veiling. Dat zijn volgens Marc Lakke en Jacq Raadsma, directeuren van respectievelijk Van Dijk en Raadsma, belangrijke troeven van de nieuwe editie van het drb Combi Event tijdens Bouw Compleet 2018.

 

 

Directeuren Marc Lakke (Van Dijk) en Jacq Raadsma (Raadsma) over zesde editie drb Combi Event

Eigenlijk behoeft het drb Combi Event geen krans. Al zes jaar op rij zetten Van Dijk uit Meppel, Raadsma uit Dokkum en het Rijssense Van Buuren, specialisten in onder andere ijzerwaren, gereedschappen en bouwbeslag, gezamenlijk de schouders onder dit evenement. En dat is een succes. “Uniek,” zo omschrijft Lakke het Combi Event. Volgens hem is de samenwerking op de beurs binnen de bouwwereld in Noordoost Nederland inmiddels een begrip. “We doen dit met zijn drieën. Dat stralen we ook uit. Klanten, leveranciers, medewerkers: ze weten niet anders.”

De initiatiefnemers willen dit succes dit jaar graag prolongeren. Of dat gaat lukken? Ze doen hun best. Aan animo geen gebrek. Liefst 38 deelnemers kent de editie 2018, waaronder zes nieuwe: BSW, Geze, Neyfik, Zircom, Saint Gobain en Metabo. Dat hadden er nóg meer kunnen zijn, vertelt Raadsma. “Er waren meer gegadigden. Maar daarvoor ontbreekt het ons helaas aan ruimte.”

Een bouwbreed aanbod: dat is wat het drb Combi Event beoogt. Daar zijn de drie organiserende bedrijven ook dit jaar weer in geslaagd. Van hang- en sluitwerk en bevestigingsmaterialen tot, elektronische gereedschappen (“toys for boys”), zaagbladen en bouwstofzuigers: alles is present. Ook zijn er de nodige demonstraties, onder meer van nieuwe producten.

Deursluiting met app

Een van die noviteiten is de Ivana Easy, een deursluiting die met afstandsbediening en een app kan worden geopend. De motorcilinder is gemakkelijk te bedienen, eenvoudig in te bouwen en aan te sluiten op automatische deuropeners. Het slot is bovendien niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook in bijvoorbeeld de zorg; begeleiders kunnen zelf bepalen wie er naar binnen en naar buiten mag. “Een erg handig product”, meent Lakke. “Je vraagt je af waarom het er al niet veel eerder was. De auto openen we al jaren met afstandsbediening, bij huizen gebruiken we nog steeds een sleutel.” Ivana is het huismerk van de inkoopcombinatie waarbij Van Dijk, Van Buuren en Raadsma zijn aangesloten – een A-merk met een sterke prijs-kwaliteitverhouding.

Terug van weggeweest is de gereedschapveiling. Op speciaal verzoek, aldus Raadsma. “We hebben dat al een paar keer eerder gedaan, maar vorig jaar is het er bij in geschoten. Dat vonden veel bezoekers jammer. Ik snap dat wel. Het zorgde voor veel reuring en hilariteit.” Twee keer per dag vindt er een veiling plaats: een ’s middags en een ’s avonds.

Speciale aandacht is er ook voor de apps – die van Ivana, maar ook die van de drie organiserende bedrijven afzonderlijk. Patrick Maijs, commercieel medewerker bij Raadsma en in die hoedanigheid nauw betrokken bij de organisatie van het drb Combi Event: “De apps gaan we tijdens de beurs extra promoten, omdat we merken dat onze klanten daar graag mee werken.”

Laagdrempelig

Ook aan een hapje en een drankje is gedacht. In hal 3 waar de presentatie wordt gehouden staan twee horecastand. Verder is er een heuse barrista, die voor bezoekers ter plekke heerlijke Italiaanse koffie bereidt. Een goede gelegenheid om te netwerken en bij te praten, met klanten, leveranciers en concullegae. Van die mogelijkheid wordt tijdens het Combi Event veel gebruik gemaakt, weet Lakke. “Ons evenement onderscheidt zich door een hoog ons-kent-onsgehalte. Van aannemers en werkvoorbereiders tot vaklieden: je ziet ze allemaal voorbij komen. Die laagdrempeligheid maakt het extra leuk. Ook voor onze eigen mensen. Die zijn in Hardenberg volop vertegenwoordigd. Alle buitendienstmedewerkers geven acte de présence.”

Dat dit niet alleen voor de leuk is, maar ook iets kan opleveren: daar weten ze bij Raadsma, Van Dijk en Van Buuren alles van. Een jaar of zeven geleden stond een min of meer toevallige ontmoeting tussen de directeuren van de drie groothandels tijdens een eerdere editie van de beurs aan de basis van het drb Combi Event. Raadsma, lachend: “Ik was gast. Van Dijk en Van Buuren hadden er toen beide een eigen stand. Waarom steken de koppen volgend jaar niet gewoon bij elkaar?, hebben we toen gezegd. Je ziet waar dat toe heeft geleid.”


Het drb Combi Event is te vinden in hal 3 van Bouw Compleet, de vakbeurs voor de bouw in Noordoost Nederland die op 9, 10 en 11 oktober plaats vindt in de Evenementenhal Hardenberg. Openingstijden: van 13.00 tot 21.00 uur.