Lichtgewicht schoorstenen: unieke uitstraling op maat, hoogwaardige kwaliteit

Artikel delen

Vaak wordt er makkelijk over een schoorsteen gedacht, ondanks de constante blootstelling aan onze Nederlandse weersomstandigheden. Meekro is een bedrijf dat zich specialiseert in de productie van prefab lichtgewicht schoorstenen. Vooral in Groningen heeft het bedrijf veel schoorstenen preventief moeten vervangen. Naar aanleiding van de enorme hoeveelheid herstelprojecten aan beschermde dorpsgezichten heeft Meekro een systeem ontwikkeld dat de authentieke uitstraling van de schoorsteen waarborgt. De prefab lichtgewicht schoorsteen met gezaagde gevelstenen.

De basis van het systeem is een body uit 3 mm aluminium plaatwerk dat in de hoekzijden is dichtgelast. In de body zit een afvoer voor eventuele condensvorming, waaraan het 18 ponds lood wordt bevestigd. De body wordt voorzien van 20mm tegelplaat en omhuld in een waterdichte coating. Meekro maakt hierbij volledig gebruik van de productlijn van Omnicol.

De gevelstenen worden gezaagd in een steenstrip van 22mm. De steenstrips worden verlijmd en gevoegd in de stijl die overeenkomt met de woning. In principe kan het bedrijf elk gewenst detail toevoegen zoals in- en uitkragende objecten, sier- of kraallijsten en schoorsteenkappen.

De schoorstenen kunnen eenvoudig gemonteerd worden door middel van een stoelconstructie. De in hoogte verstelbare bevestigingspoten maken het mogelijk om de schoorsteen waterpas te stellen. In de loop der jaren heeft Meekro een prachtig systeem ontwikkeld dat bestand is tegen weer en wind, licht is van gewicht en van alle gemakken is voorzien.

Met trots kan het bedrijf zeggen dat Meekro de enige schoorsteenproducent in Nederland is, die namens Omnicol 10 jaar verzekerde fabrieksgarantie mag bieden op de verlijming van de stenen. Dit is bovenop de 10 jaar garantie die standaard geldt voor de schoorsteensystemen.

Meer informatie, inspiratie en voorbeelden zijn te vinden op de website.

Meekro
www.meekro.nl