Duurzame hechting van zware voorwerpen zonder tijdelijke fixatie

Artikel delen

Het gebruik van lijmkitten voor structurele en niet-structurele verlijming wordt steeds belangrijker vanwege nieuwe materialen, nieuwe manieren om te bouwen en de tijdsdruk. Voorbeelden variëren van het eenvoudig lijmen van houten latten, gips of isolatieplaten, het verlijmen van gevelelementen en structurele wapening.

Een groot voordeel van deze wijze van bevestigen, ten opzichte van de traditionele mechanische bevestigingen met schroeven of spijkers, is het groter bevestigingsoppervlak. Een ander voordeel is een veel homogenere en uniformere verdeling van de draagspanning.

“Montage met elastische lijmen maakt uw werk gemakkelijker, veiliger, sneller en uw hechting is langdurig. Sika elastische lijmkitten kunnen oneffen oppervlakken overwinnen, spanning en trillingen compenseren en de ondergrond beschermen door ze af te dichten en te verlijmen,” aldus de producent.
De nieuwe generatie hightack lijmkit beschikt over een uitstekende aanvang- en afschuifsterkte, een korte draadafbreuk en een gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Sika
www.sika.nl