fbpx

Mini-verreiker is krachtpatser en allemansvriend

Artikel delen

De Ausa T144H Plus mini-verreiker van Notenboom Techniek is een compacte, lichtgewicht verreiker met een grote uitschuifcapaciteit tot 4 meter. Al deze aspecten zorgen in de praktijk voor groot gemak, zoals eigenaar/directeur Fred van Ingen van FB Gevelmontage ervaart. “De machine blijkt ondanks zijn compacte afmeting en lage gewicht een krachtpatser.”

“Wij zetten de mini-verreiker bijvoorbeeld in als wij zware glasbokken bij woningbouwprojecten op de juiste plek moeten plaatsen. Of de glasbokken op hoogte moeten brengen om glas makkelijk op de verdieping of het dak te krijgen. Het moderne triple glas weegt nogal wat, maar moeiteloos tilt de verreiker de glasbok of de beglazing in de vacuümzuignappen omhoog.”

De specialist in montage van kozijnen, glas, beplating en gevelelementen maakte eerst gebruik van een heftruck in de eigen bedrijfshal met verdiepingsvloer. “In een hal gaat dat goed, maar met een heftruck is het toch lastig werken op de bouwplaats. Ik heb bewust voor de Ausa gekozen omdat deze op beide locaties inzetbaar is. Dankzij de compacte afmetingen (1,9m hoog en 1,4m breed) en een laag gewicht (2400kg) kan de verreiker op onze aanhangwagen achter de bestelbus. Je rijdt hem naar de bouwplaats, manoeuvreert eenvoudig rond in zand of modder dankzij de vierwielaandrijving en je hebt een hefcapaciteit van 1350 kg bij een hefhoogte van 4 meter, met een jib is dat zelfs 6 meter. Bij ons werk is het ideaal.”

Richard Notenboom van Ausa importeur Notenboom Techniek: “Het is naast een krachtpatser ook een allemansvriend. Zeer veelzijdig qua mogelijkheden, mede dankzij speciale klemmen en hulpstukken. Juist die veelzijdigheid maakt de machine voor MKB-bedrijven en zzp’ers zeer interessant. Wij vertellen u er graag over.”

Notenboom Techniek
www.ausa-verreiker.nl