fbpx

Nieuw Graafschap College 100 % elektrisch

Artikel delen

Vorige week werd door burgemeester Boumans van Doetinchem het nieuwe Graafschap College geopend. Het nieuwe schoolgebouw biedt onderdak aan ruim 700 studenten van de opleidingen Sport & Bewegen en Defensie. De school is ‘100% elektrisch’ en maakt dus ook geen gebruik van aardgas.

Beeld: Lucas van der Wee / Cepezed

Als eerbetoon aan de vele eiken die rondom het gebouw groeien, wikkelden de architecten de constructie gedeeltelijk in een boomvormige verweerde stalen bekleding. De bekleding dient tevens als een dubbele huid als zonwering. Het gebouw heeft een groot, licht gevuld atrium genaamd ‘het middenveld’, refererend aan sport en teamwork. Het middenveld is georganiseerd in een reeks overlopende terrassen die dienen als informele ontmoetingsruimten. Het glazen dak vult de ruimte met natuurlijk licht en wordt gecombineerd met sensor-geactiveerde LED-verlichting om de afhankelijkheid van kunstmatige verlichting te verminderen.

Beeld: Lucas van der Wee / Cepezed

Het gebouw werd ontworpen door Cepenz, het architectenbureau tekende ook voor het interieur. De inrichting oogt modern, eigentijds en maakt gebruik van heldere frisse kleuren Naast zonnepanelen gebruikt de school ook zonneboilers voor waterverwarming.

Beeld: Lucas van der Wee / Cepezed

Beeld: Lucas van der Wee / Cepezed

Bron: Cepezed Fotografie: Lucas van der Wee / Cepezed