In de spotlight

Producten
Artikel delen

Voorafscheider

Wat: Voorafscheider CT-VA-20
Merk: Festool
Uitgebracht: Leverbaar vanaf september 2018
Prijs: Bruto adviesprijs 356,- excl. BTW
Bijzonderheden: met cycloontechnologie


De Festool CT-voorafscheider met cycloontechnologie scheidt en verzamelt grove en fijne stofdeeltjes voordat ze in de stofzuiger terechtkomen. De opgezogen lucht vol stof wordt in de cycloon in een spiraalvormige beweging omgezet, waardoor de stofdeeltjestegen de wand van de cycloon botsen en door de zwaartekracht in het opvangreservoir van de CT-voorafscheider vallen.

Dankzij het doorzichtige opvangreservoir is de vulcapaciteit eenvoudig te controleren. Omdat het opvangreservoir op meerdere manieren stevig vast te pakken is, kunnen grote hoeveelheden stof middels de afvalzakken eenvoudig en netjes verwijderd
worden.

Alle stofzuigers van Festool CT 26/36/48 kunnen met de nieuwe CT-voorafscheider uitgebreid en via het SYS DOCK-systeem met elkaar verbonden worden. Afhankelijk van de toepassing kan de CT-voorafscheider flexibel worden gebruikt. Festool raadt aan om de voorafscheider vooral bij het verwerken van minerale fijnstoffen te gebruiken. Denk hierbij aan werkzaamheden met de langnekschuurmachine Planex en de saneringsfreesmachines Renofix RG 130, RG 80 en RG 150 . Voor grove stofdeeltjes zijn de bovenfrees OF 2200, de pendelkapzaag HK 85 en de zwaard- en isolatiezagen IS 330, SSU 200 en ISC 240 geschikt.

Meer informatie hierover vindt u op www.festool.nl

BouwTotaal