fbpx

Al het daglicht komt Van Boven

Artikel delen

Het beste en mooiste licht in huis, op kantoor en in de bedrijfshal komt van buiten. Of zoals leverancier van kunststof daglichtproducten Van Boven het liever zegt: “het daglicht komt Van Boven”. Het Gorinchemse bedrijf levert lichtkoepels, -straten, -platen, -wanden, overkappingen en deurluifels voor zowel woningbouw als utiliteit en bedrijfspanden.

Dat doet Van Boven al 67 jaar, waardoor het veel kennis op dit gebied in huis heeft, vertelt Jeroen Walsweer van Van Boven. “Zo produceren we zelf lichtplaten uit een lichtstabiele polyester hars met een versterking van glasvezelmatten. Door aanpassingen in de receptuur zijn er verschillende mogelijkheden, zoals beplating met een brandvertragende werking, andere kleuren, en geschiktheid voor grotere overspanningen.”

In die 67 jaar is Van Boven ontwikkeld tot de huidige aanbieder van daglichtproducten voor woningbouw en bedrijfsleven. Walsweer: “De laatste tijd is in de woningbouw veel aandacht voor zeer goed geïsoleerde lichtkoepels: van dubbelwandige naar nu zelfs vierwandige koepels. Dat zijn kunststofproducten, maar we leveren ook daglichtproducten in combinatie met isoglas met een µ-waarde van 0,61.”

In bedrijfshallen is ventilatie een belangrijk issue. In de Novacryl lichtstraten kunnen verschillende ventilatiesystemen toegepast worden. Van simpele manueel te bedienen ventilatie kleppen tot geavanceerde elektrische of pneumatische systemen voor automatische rook- en warmte afvoersystemen. “Onze Rook en Warmte Afvoer luiken (RWA) zijn getest volgens de Europese normering EN 12101-2:2003. Van Boven RWA-systemen voor lichtstraten zorgen er voor dat de rook en warmte in geval van brand binnen de brandcompartimenten van het gebouw op een adequate manier worden afgevoerd.”

Deze Van Boven-producten levert het bedrijf aan zowel de bouwgroothandels als aannemingsbedrijven.

Van Boven
www.van-boven.com