Van booreiland naar drijvend hotel

Artikel delen

Het in Beijing gevestigde ‘Margot Krasojević Architecture’ heeft een ontwerp uitgebracht dat een bestaand booreiland transformeert tot een futuristisch ‘vuurtorenhotel’. Het ‘gebouw’ wordt in het ontwerp voorzien van draaiende turbines die worden gevoed door getijdenenergie

Het vuurtorenhotel is gepland voor de kust van het vasteland van Zuid-Korea In de buurt van het eiland Jeju, dat alleen per boot bereikbaar is. Momenteel drijft een bestaand booreiland in het water. Het booreiland zal worden omgevormd tot een grote platformondersteuning voor het vuurtorenhotel.

Het ontwerp van het hotel zal bestaan ​​uit meerdere vloeiende volumes gemaakt van gelaagde aluminium oppervlakken en een reeks gedeeltelijk opgeblazen membraansegmenten. Deze materialen zijn niet alleen gekozen voor hun duurzaamheid, maar ook voor hun lage gewicht. In geval van nood splitsen de secties van de luchtsluis zich en blijven ze drijven op het water.

Rond de kern van de structuur gewikkelde ‘flipwing-turbines’ zullen getijdenenergie oogsten. De turbines draaien in overeenstemming met de wind- en golfbeweging, waarbij kinetische waterenergie wordt omgezet in elektrische energie. Volgens de architect zullen de turbines genoeg schone energie genereren om het hotel en de ontziltingsfilters van de structuur te laten werken. Overtollige energie wordt opgeslagen.

Het interieur van het vuurtorenhotel bestaat uit drie delen, de kamers, de lobby en verschillende sociale ruimtes. De ‘lantaarkamer’ – die zich bovenaan het hotel bevindt – heeft een lamp met zogenaamde Fresnel lens die lichtstralen naar de zee projecteert. Het gebroken licht straalt ook door het interieur van het hotel en creëert een levendige, lichte atmosfeer.

Bron: Margot Krasojević Architecture Beeld: Margot Krasojević Architecture

Gratis BouwTotaal Nieuwsbrief

Actualiteit, rubrieken met praktische informatie, inspiratie en meer: abonneer je gratis op de BouwTotaal nieuwsbrief!

Nieuwsbrief